Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Kunnen Red Bull en Verstappen sprintraces in F1 tegenhouden? "Dan praat niemand er nog over"

Hebben Max Verstappen en Red Bull de macht om het plan voor sprint races in de Formule 1 een halt toe te roepen? Indirect wel, claimt FIA-president Jean Todt.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De laatste weken is er een flinke discussie gaande over sprintraces in de Formule 1. De één lijkt er wel voor te porren, terwijl de ander, zoals bijvoorbeeld Sebastian Vettel, faliekant tegen het idee blijft. De Duitser maakte onlangs nog korte metten met het idee.

Volgens FIA-president Jean Todt hebben Red Bull en Max Verstappen in deze kwestie indirect veel macht, zo laat hij blijken in gesprek met Cambridge Union. Hij legt uit waarom er in eerste instantie over sprintraces gesproken wordt: "Dat is omdat we op zoek zijn naar kunstgrepen om de dominantie van Mercedes te doorbreken. We kunnen die dominantie echter ook op een eerlijker manier een halt toeroepen als andere teams beter gaan presteren."

De Fransman noemt daarbij één team specifiek bij naam. "We kunnen alleen maar hopen dat de sport meer open wordt en leuker wordt. Het zou goed zijn als Red Bull in staat was om Mercedes uit te dagen en het zou goed zijn als Max Verstappen in staat was het Lewis Hamilton echt moeilijk te maken", vervolgt hij. "Dat zal de geluiden over sprintraces doen verstommen."

Het lijkt erop dat komend seizoen we sowieso bij wijze van testcase gedurende drie raceweekenden sprintraces gaan zien, al hangt één en ander nog af van de concrete plannen van de werkgroep die zich daarover buigt. Echter, als Red Bull Mercedes partij weet te bieden gedurende dit seizoen, sluit Todt dus niet uit dat de plannen weer in de ijskast komen te staan, aangezien de sport in zijn ogen ook zonder het nieuwe format spannend genoeg kan zijn.

Ook interessant:

Video: de geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten