Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kvyat: 'Zelfs McLaren was sneller dan ons op Monza'

In tegenstelling tot Red Bull Racing kijkt Toro Rosso bepaald niet met een goed gevoel terug op de GP van Italië. Het opleidingsteam met Sainz en Kvyat stelde tijdens de kwalificatie al teleur maar kwam er ook tijdens de race niet aan te pas.

Door de nodige gridstraffen van andere coureurs startte Daniil Kvyat uiteindelijk als achtste tijdens de GP van Italië. De Rus is nog in afwachting van een stoeltje voor volgend jaar en kan een goed resultaat wel gebruiken. Echter, ook in Italië worstelde Kvyat opnieuw en kwam hij uiteindelijk pas als twaalfde over de finish. Wel was hij dit raceweekend sneller dan zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard kwam niet verder dan de veertiende plaats. Hierdoor scoorde Toro Rosso opnieuw geen punten. Na de race liet Kvyat weten dat hij vooral verbaasd was over de snelheid van McLaren tijdens de race.

"Heel eerlijk, zelfs McLaren was hier sneller. Ze waren echt sterk. Hun afstelling was vooral gericht op de bochten. Op de rechte stukken kon ik Stoffel Vandoorne goed bijhouden maar in de Parabolica was hij een stuk sneller waardoor hij dicht bij me bleef." "Ik moest mijn positie elke ronde verdedigen en dat was bepaald niet gemakkelijk. Eigenlijk is het zelfs alarmerend dat McLaren ons op Monza kon bijhouden. We moeten nog veel werk verrichten om de sterke punten van onze auto te verbeteren." Zijn teamgenoot Sainz is het met hem eens maar voegt er wel aan toe dat het dit keer niet alleen lag aan de Renault krachtbron. "Red Bull heeft niet de meest competitieve krachtbron van het veld maar deed het wel bijzonder goed hier. Wij hadden simpelweg geen goed pakket voor Monza. We moeten hiervan leren en ervoor zorgen dat de problemen voor Singapore zijn opgelost. We kunnen daar echt wel een goed resultaat gebruiken."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst