Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers looft Schumacher: "Dat is leuk om te zien"

Niet Max Verstappen of Lewis Hamilton, maar Mick Schumacher is volgens Jan Lammers tot op heden de meest foutloze coureur. De analist vindt dat de zoon van racelegende Michael het goed doet met zijn voorzichtige, maar verstandige aanpak.

Toegegeven, Mick Schumacher is ook niet helemaal foutloos. Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna verloor de jonge Duitser zijn Haas achter de safety car en moest hij bijna een volledig rondje terug naar de pits rijden, maar dat werd hem door het team vergeven. Jan Lammers vindt dan ook dat de Haas-coureur het goed doet, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365 . "Iemand die opvalt doordat hij een voorzichtige en verstandige aanpak heeft, is Mick Schumacher. Hij is gewoon in alle rust en heel langzaam het respect aan het afdwingen bij de mensen die hij nodig gaat hebben om ver te komen. Dat is leuk om te zien." Dat Schumacher 'de vuurlinie' van de media - zoals Lammers het noemt - niet opzoekt, siert hem. "Hij heeft natuurlijk al heel veel ervaring met de media. Hij weet dat 'als ik dit zeg, dan wordt daar zo op gereageerd.' Dat zie je bij Max Verstappen ook. Hij heeft als kind al meegemaakt hoe er over zijn vader Jos werd geschreven." "Mick is toch wel door de wol geverfd en dat doet hem goed", vervolgt Lammers. "Ik vind het leuk om te zien. Ik vind dat hij het verstandig aanpakt en dat hij zichzelf de gelegenheid geeft om te leren."

Mazepin

Aan de andere kant van de Haas-pitbox zit Schumachers teamgenoot Nikita Mazepin, een coureur die misschien iets meer fouten maakt. Volgens Lammers is het totaal 'geen prutser', maar heeft hij zijn imago niet mee. "Hij kan echt wel wat. Alleen zo komt hij natuurlijk niet over op dit moment", meent de analist. "Hij wil het iets te veel volgens de methode 'grote stappen, gauw thuis' aanpakken." Wat volgens Lammers bij Mazepin zo 'beschadigend' is, is het feit dat hij geen tweede kans heeft gehad om een eerste indruk te maken. Zo kwam de Rus voordat hij überhaupt al een kilometer in de Formule 1 had gereden al negatief in het nieuws door een social media-post waarop te zien was dat hij een vrouw onzedelijk betastte. "Dat is een cliché, maar wel een enorme waarheid. Die kans heeft hij laten lopen en daar zal hij het mee moeten doen." Volgens Lammers zit Mazepin nog in de studiefase. "Dat hij nu al die fouten maakt is waar en daar wordt hij op afgerekend. Dat roept hij over zichzelf af door z'n aanpak, maar hij heeft de afgelopen races meer geleerd dan Lewis Hamilton", meent Lammers. "Winnen is leuk, maar daar leer je weinig van."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen