Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc: “Ik heb een hekel aan politieke spelletjes in Formule 1”

De Formule 1 kan een politieke slangenkuil zijn, waarin vriendjespolitiek en een dubbele agenda soms zorgen voor verrassende beslissingen. Charles Leclerc is geen fan van dit soort politieke spelletjes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc begon stormachtig aan zijn eerste Formule 1-seizoen bij Ferrari. De Monegask wist zich echter geremd door teamorders in de eerste races en ziet om hem heen dat (vriendjes)politiek een belangrijk item is. Zaken waar hij zich liever niet mee bezig houdt.

"Ik doe gewoon mijn werk op de baan en daar ben ik zelf ook tevreden mee. Ik voel mij op mijn gemak bij Ferrari. Ik hou niet van politieke spelletjes, sterker nog, ik heb er een hekel aan, dat is niet mijn stijl. Zo sluit ik geen vriendschappen met mensen om ze alleen maar te kunnen gebruiken voor mijn carrière, ik ga voor echte vriendschap", aldus de Ferrari-coureur in gesprek met l’Equipe.

De coureur denkt dan ook dat zijn eigen aanpak tot dusver voldoende vruchten afwerpt. "Sinds Bahrein is de rolverdeling binnen het team wat veranderd. Het team heeft meer respect voor me omdat ik toen liet zien dat ik in staat ben om races te winnen. Uiteraard begrijp ik ook dat er een zekere hiërarchie moet zijn bij een team als Ferrari. Zodoende snap ik ook dat Sebastian daarin de voorkeur krijgt wegens zijn schat aan ervaring. Ik moet gewoon mijn werk goed blijven doen en minder fouten maken. Sebastian maakt simpelweg minder fouten dan ik", besluit Leclerc.

Quiz

De Formule 1 GP van Frankrijk 2019-quiz

De achtste Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2019 is op komst. Wat weet jij van de historie van de Franse Grand Prix en het verloop van de huidige racejaargang?

Speel mee

0 reacties