Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc is klaar voor 2020: "Het enige doel is de wereldtitel"

Charles Leclerc zet hoog in voor het 2020-seizoen. De Ferrari-coureur wil maar één ding: wereldkampioen worden. Hij erkent dat het erg ambitieus is, maar naar eigen zeggen is het de enige logische doelstelling, aangezien hij voor het beste team rijdt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Recent sprak het legendarische Ferrari-team enorm veel vertrouwen uit in de 22-jarige Charles Leclerc. Het contract van de jonge coureur werd opengebroken en verlengd tot en met het seizoen 2024, wat inhoudt dat Leclerc de komende vijf jaar rond zal rijden in een in scharlakenrood gehulde bolide.

"Het is geweldig om voor het eerst in mijn leven zo'n lang contract te hebben", zo klinkt het uit de mond van de Monegask in de Autosport Podcast. "Het is mooi om stabiliteit te hebben en nu al te weten hoe de komende jaren er voor mij uit zullen zien. Nu kan ik me compleet focussen op het behalen van mijn doelstellingen."

En wat die doelstelling is, verklapt Leclerc meteen. De Ferrari-coureur laat er geen gras over groeien: "Het enige doel is om in 2020 wereldkampioen te worden. Ik weet dat het erg optimistisch is, maar ik zet altijd hoog in. Ik ga er alles voor geven en aan het einde van de rit wil ik het beste team dat er is, Ferrari, geven wat ze verdienen: een wereldtitel. Ik moet mezelf laten gelden op het circuit", aldus Leclerc vol enthousiasme.

Afgelopen seizoen leek Ferrari zich ook al in de positie te bevinden om mee te strijden voor de wereldtitel. Tijdens de wintertests in Barcelona leek de Italiaanse renstal uiterst sterk voor de dag te komen, maar toen het echte werk begon, wist Mercedes hen zeker in de eerste seizoenshelft met relatief gemak te verslaan. Daarom houdt Leclerc ook dit jaar een slag om de arm.

"Het is altijd lastig om te weten waar je staat voordat het eerste Grand Prix-weekend daadwerkelijk is begonnen. Normaal gezien krijg je tijdens de testdagen wel een goed beeld, maar goed, we weten dat dat vorig jaar niet het geval was", zo sluit de Monegask zijn vooruitblik op het seizoen af.

Het is inmiddels twaalf seizoenen geleden dat Ferrari voor het laatst een wereldtitel won. In 2008 werd het team kampioen bij de constructeurs, terwijl Kimi Raikkonen in 2007 verantwoordelijk was voor de laatste Ferrari-wereldtitel bij de coureurs.

3 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen