Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc paste rijstijl aan na clash met Verstappen: "Het gevecht erna was geweldig"

Een jaar geleden won Max Verstappen op Silverstone de 70th Anniversary Grand Prix, een jaar daarvoor had hij een megagevecht met Charles Leclerc. Laatstgenoemde blikt daar met genoegen op terug, want wat had hij ervan genoten.

Ronden na ronden gingen Max Verstappen en Charles Leclerc binnen luttele meters en soms zelfs centimeters van elkaar het circuit van Silverstone rond in 2019. Het was de race na de Grand Prix van Oostenrijk, waarin Max Verstappen zijn ellebogen gebruikte om zich voorbij de Ferrari-coureur te wurmen en wederom werden we getrakteerd op een schouwspel. Charles Leclerc blikt als RacingNews365 hem naar dat gevecht vraagt maar wat graag terug op die race: "Dat was geweldig. Eén van de gevechten waar ik het meeste plezier aan beleefde in de Formule 1", zo herhaalt hij de woorden die hij toen na de race ook al sprak. "Ik heb daar echt van genoten. Het was natuurlijk na onze clash in Oostenrijk en ik daarop heb ik mijn rijstijl aangepast, met dit gevecht op de absolute limiet tot gevolg. Maar dat is ook hoe ik graag race. Dus dat was echt puur genieten." Deze website nodigde ook Verstappen uit twee jaar terug te gaan in de tijd. Gevraagd of dat misschien zijn mooiste gevecht ooit was in de Formule 1, geeft hij grappend aan dat hij zich dat niet meer kan herinneren: "Ik herinner me vooral dat ik van achteren werd aangereden (door Sebastian Vettel, red.)." "Maar dat gevecht was een mooi gevecht. Het ging misschien niet om de plaatsen waar we op inzetten, maar het was alright ." Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit dat bloedstollende gevecht met extra quotes van Leclerc uit de nieuwste editie van podcast Beyond The Grid.

1415285448222679042

What's your favourite moment from @Charles_Leclerc 's Ferrari career? ✨ He discussed his highs, lows, rivalries and more on the latest episode of #F1BeyondTheGrid 🎙 #F1 — Formula 1 (@F1) July 14, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden