Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc rekent nog niet op strijd met Verstappen: "Red Bull ligt nog steeds voor"

Charles Leclerc reed donderdagochtend zijn Ferrari rond op het circuit in Bahrein en kwam tot 54 rondes. Heel veel wijzer is hij echter nog niet geworden. De Monegask wijst ook naar Red Bull.

Leclerc Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Waren het woensdagochtend nog 64 rondes voor Charles Leclerc in Bahrein, donderdagochtend stopte de teller op 54 rondes. De Ferrari-coureur geeft aan alles te hebben kunnen testen wat hij wilde. "We hebben alle antwoorden gevonden, want uiteindelijk hebben we ons hele programma doorlopen en dat is goed", zegt de Monegask.

Leclerc geeft aan dat afgelopen winter veel veranderd is aan de wagen en dat Ferrari nu vooral wil kijken wat die veranderingen met de F1-auto doen. "We hebben grote veranderingen aan de auto gedaan, dat is waar we ons de eerste twee dagen op concentreren. Vrijdag gaan we de auto finetunen en in detail treden, maar de eerste dagen gingen goed voor nu."

Of dit wil zeggen dat Ferrari serieus om de prijzen mee kan gaan strijden, daar durft Leclerc niets over te zeggen. "Laten we voorzichtig zijn, want zeggen dat de eerste twee dagen goed gingen, wil nog niets zeggen over de competitiviteit. Dat moeten we afwachten. Mijn eerste gevoel zegt dat Red Bull voorlopig nog steeds voor ligt. Ik denk dat we volgende week (tijdens de GP van Bahrein, red.) de eerste prestaties zullen zien tijdens de kwalificatie", voorspelt Leclerc.

"Je probeert iets meer uit de auto te halen en vrijdag is de laatste dag, dus hopelijk kunnen we de auto qua afstelling wat meer richting de beste window brengen. We zullen de wagen finetunen om er volgende week helemaal klaar voor te zijn."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training