Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc ziet duidelijke ontwikkeling bij Ferrari sinds komst Vasseur

Sinds Frederic Vasseur is aangetreden als teambaas van Ferrari aan het begin van 2023, lijkt er veel meer stabiliteit te zijn binnen de Scuderia. Charles Leclerc spreekt vol lof over de Fransman en legt uit hoe Vasseur een belangrijke rol speelt binnen het team.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van 2022 werd Frederic Vasseur aangesteld als de nieuwe teambaas van Ferrari. In de vier jaar voor zijn aanstelling stond de Scuderia onder leiding van Mattia Binotto meer bekend als het team dat vaker de fout in ging dan dat er dingen goed gingen. Denk alleen maar aan de vele strategische beslissingen die niet al te goed uitpakten, maar ook aan de banden die niet klaar stonden voor Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Nederland in 2022. Het leidde tot een hoop chaos en dat soort dingen lijken onder leiding van Vasseur toch veel minder te gebeuren.

Een betere prestatie in het constructeurskampioenschap heeft Vasseur nog niet kunnen bereiken. In de vier jaar onder Binotto eindigde Ferrari twee keer op P2 in het constructeurskampioenschap, de Fransman kwam in 2023 niet verder dan de derde plek. Maar het verschil met de nummer twee in het kampioenschap, Mercedes, was slechts drie punten. Ferrari was wel het enige team dat Red Bull wist te verslaan in de ultradominante RB19, met Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Singapore.

'Alles goed doen'

Charles Leclerc ziet dat de komst van Vasseur naar de Scuderia veel in positieve zin heeft veranderd. "Natuurlijk, er is een hoop progressie geboekt sinds de komst van Fred. Hij heeft een hele duidelijke visie van wat hij wil bereiken met Ferrari. Hij heeft een heel ambitieus doel, maar dat is precies zoals het zou moeten zijn wanneer je in een team terecht komt zoals Ferrari. We moeten alles goed doen en alles goed structureren om zo snel mogelijk een kampioenschap te winnen", zo zegt Leclerc in een interview met Sky Sports F1.

"Hij heeft dus een heel duidelijk doel wat hij met het team wil en hij is ondertussen bezig om zijn visie te geven en hoe hij wil werken. En ik denk dat we daar al de voordelen van hebben gezien in het tweede deel van 2023. We willen alle stappen naar voren zetten om hopelijk zo snel als mogelijk voor een titel te vechten. En om de Red Bulls, die een flinke voorsprong hebben, wat meer op de proef te stellen", zo sluit Leclerc af.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer