Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Lunchupdate: Mercedes troeft Verstappen af, einde oefening voor Alpine

De ochtendsessie in Barcelona is op de laatste testdag van deze week in meerdere opzichten een prooi geworden voor Mercedes en George Russell. Op beide ranglijsten was Max Verstappen niet ver weg, maar een kans om Russell te achterhalen krijgt hij waarschijnlijk niet meer.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Stond Max Verstappen na twee uur testen nog bovenaan, na vier uur moest hij George Russell in de Mercedes voor zich dulden. De Brit was niet alleen sneller in tijd, hij reed ook nog eens het meeste aantal ronden van iedereen. Russell ging lunchen met 66 ronden achter de naam, waar Verstappen bleef steken op 59 ronden. Russell klokte zijn tijd op de zachtste band (C5), daar waar een halve seconde toe gaf op de medium band (C3).

Grote verliezer op het gebied van gemaakte meters was Nikita Mazepin voor Haas F1, het team dat sowieso al flinke klappen vangt door de situatie en Oekraïne en het feit dat er veel Russisch geld in het team zit. Mazepin reed door een lekkage niet meer dan 9 ronden.

Einde oefening voor Alpine

Achter de naam van Fernando Alonso prijken ook maar twaalf ronden en dat gaat vandaag zo blijven. Na een bevestigd hydraulisch probleem, met vlammen in de achterzijde van A522 tot gevolg, komt de Spanjaard niet meer in actie. Het team repareert de auto, maar zegt zich in Bahrein over twee weken pas weer te laten zien.

De sessie kwam uiteindelijk vervroegd ten einde na een uur vol rode vlaggen. Achtereenvolgens zorgden Pierre Gasly (crash), Guanyu Zhou (2x technisch malheur) en Sebastian Vettel voor neutralisaties. Laatstgenoemde zorgde er zodoende voor dat de ochtendsessie om 12:52 uur was afgelopen.

Vanmiddag neemt bij ieder team de andere coureur de taken achter het stuur over. Daarbij worden direct na de lunchpauze de kwaliteiten als regenrijders op de proef gesteld als men de baan onder water zet om zo belangrijke testinformatie te verzamelen voor Pirelli over de regenbanden.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022