Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lunchupdate: Problemen voor Red Bull, McLaren wederom snelste

De donderdagochtend in Barcelona is niet optimaal verlopen voor Red Bull. Sergio Perez moest zijn auto stilzetten op de baan. Vooraan het veld waren het Daniel Ricciardo en Carlos Sainz.

Het is even voor de klok van 12:30 uur als de tijdenschermen de eerste rode vlag van de wintertest aankondigen. De Red Bull RB18 van Sergio Perez viel stil met versnellingsbakproblemen, waardoor de sessie er voor Red Bull eerder dan gedacht op zat. Perez had er op dat moment 38 ronden op zitten, waarvan de snelste ronde goed was voor P7. Die tijd reed Perez op de harde C2-band. Het verging Ferrari wat dat betreft een stuk beter. Carlos Sainz klokte de snelste tijd (C3) én was de meest actieve coureur op de baan, nadat Ferrari als team op de woensdag ook al de meeste ronde reed. Daniel Ricciardo (C3) en Pierre Gasly (C3) maakten de top drie compleet.

Mercedes onzichtbaar

Red Bull was niet het enige team met problemen. Opnieuw kwam Alfa Romeo op twaalf ronden na niet echt aan rijden toe. Valtteri Bottas reed niet meer dan twaalf ronden, minder dan alles en iedereen. Gisteren kampte het team met problemen aan de vloer, het is onduidelijk of hetzelfde probleem de Zwitserse formatie vandaag opnieuw parten speelde. Lewis Hamilton kwam deze morgen in actie namens Mercedes. Het team viel niet op door snelle tijden of door een hoge productiviteit, maar deed in de luwte van de rest zijn eigen ding. Hamilton klokte op de harde C2-band de achtste tijd van tien coureurs. Red Bull zal tijdens de lunchbreak hard door moeten werken om Perez' bolide te voorzien van een nieuwe versnellingsbak én waarschijnlijk de nodige nieuwe onderdelen. Zo werden de Red Bull-monteurs al gespot met een nieuwe vloer.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"