Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen: "Red Bull en Mercedes zal ik niet afwimpelen"

Kevin Magnussen is met zijn autosportcarrière een nieuwe weg ingeslagen nu hij in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap rijdt. De Deen is daar gelukkig, maar sluit een Formule 1-comeback niet helemaal uit. Niet als één van de twee topteams op de stoep staat tenminste.

Kevin Magnussen rijdt dit seizoen voor het team van Chip Ganassi in de Amerikaanse langeafstandsklasse IMSA. Hij deelt het stuur van de Cadillac DPi-bolide met gekend endurancecoureur Renger van der Zande. Tezamen wonnen ze afgelopen weekend nog in de straten van Detroit. Magnussen wint weer en dat maakt hem gelukkig, zo vertelt hij ten overstaan van Autoweek.

"De Formule 1 is geweldig, en het is prachtig om met die auto's te rijden, maar uiteindelijk wil je dat wat je doet ook goed doen. Het maakt niet uit of je in een Formule 1-auto rijdt of in gehuurde go-karts, je wil winnen. Dat is waar het in deze sport om draait."

"Ik voel me bevoorrecht dat ik een carrière heb gehad in de Formule 1, maar zoals ik al zei, maakt het niet uit in welke klasse je rijdt als je niet meedoet om overwinningen of op zijn minst podiumplaatsen. Ik heb het gewoon gemist om te racen met als enige doel om te winnen. Nu heb ik echter dat oude gevoel weer terug van vóór mijn tijd in de Formule 1."

Betekent dat dat hij nooit meer terug zou willen naar de Formule 1? Niet helemaal: "Als ik uit zou komen voor Mercedes of Red Bull zou ik zeker geen nee zeggen. Ik denk dat heel weinig coureurs daarvoor zouden bedanken, maar dat gaat nooit gebeuren."

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull