Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Maini: “Verstappen met niemand te vergelijken”

Voormalig Formule 1-ontwikkelingscoureur Arjun Maini was mentaal niet altijd de sterkste coureur, zo geeft hij eerlijk toe. Hij kijkt in dat opzicht dan ook vol bewondering naar Max Verstappen.

De nu 23-jarige Indiër Arjun Maini wist het in recente jaren tot de Formule 1 te schoppen, al kwam hij niet verder dan een rol als ontwikkelingscoureur bij Haas F1. We kennen hem ook als de geëmotioneerde coureur die het in de Formule 2 ooit aan de stok had met Santino Ferrucci (wie niet?), en zelfs met zijn team. Hij verloor zijn zelfbeheersing en riep over de boordradio dat hij zich nooit gesteund voelde door het team.

Hij is in gesprek met RacingNews365 echter de eerste om toe te geven dat hij mentaal niet altijd even sterk is geweest, terwijl hij het belang ervan onderstreept: "Ik denk dat mijn mentale weerbaarheid niet van het niveau was van veel van mijn tegenstander. In de Formule 3 verloor ik een heleboel zelfvertrouwen", aldus Maini, die Max Verstappen als voorbeeld aanhaalt van iemand die mentaal juist heel sterk is en dat vanaf het allereerste begin.

"Max is met niemand te vergelijken. Het was nog maar zijn eerste jaar in de autosport (Formule 3, 2014, red.), maar hij was extreem goed voorbereid. Hij wist waar hij aan begon en zijn mentale weerbaarheid is enorm. Dat is niet iedere coureur gegeven."

Wat Verstappen heeft, is niet iedere coureur gegeven

- Arjun Maini

Vanwege financiële beperkingen was Maini in 2020 niet op circuit te bewonderen, maar dit seizoen is hij actief in de Asian Le Mans Series. Een stap zijwaarts of zelfs achteruit, maar de Formule 1 blijft het doel, maar daar wil hij zich niet op blind staren.

"De weg naar de Formule 1 ligt open als je wint", zo klinkt het stellig. "Als je in de Formule 2 wint, is dat het enige dat je kan doen. Als je een rol hebt binnen het Haas F1-team, maar je finisht als tiende, ben je daar niet mee geholpen", zo verwijst hij naar zijn eigen situatie en eigen prestaties uit het verleden.

"De Formule 1 is voor iedereen de droom, maar je moet een open blik bewaren. Het is okay om in te zetten op de F1, maar je moet ook andere kansen niet uit het oog verliezen. Het kan geen kwaad om eens in een andere auto te stappen en erachter te komen dat je dat heel leuk vindt en daar goede kansen in krijgt."

Overigens is de Formule 1 voor hem niet meer wat het ooit geweest is: "Het is dezelfde sport als waar ik verliefd op werd als toeschouwer. Maar natuurlijk, het is nog steeds de F1 en de snelheid van de auto's vandaag de dag is geweldig. De Formule 1 moet in mijn ogen dan ook te allen tijde het neusje van de zalm blijven op autosportgebied."

Deze week trapte McLaren het launchseizoen af met de introductie van de MCL35M, voor het team een zeer belangrijke wagen door de terugkeer van de Mercedes-motor. Bekijk alles wat je moet weten over deze auto in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023