Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Marko adviseert Ferrari over Bearman, plaatst vraagtekens bij 'dure Hamilton'

Oliver Bearman maakte met zijn F1-debuut in Saoedi-Arabië indruk op de hele racewereld. Ook op Red Bull-adviseur Helmut Marko, maar hij ziet ook een probleem ontstaan bij Ferrari.

Bearman Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met slechts één vrije training achter de kiezen, moest Oliver Bearman zcih kwalificeren voor zijn debuutrace in de F1. De jonge Brit (18) verving bij Ferrari de afwezige Carlos Sainz tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Bearman pakte P11 in de kwalificatie en reed in de race zelfs naar P7. Een debuut waar hij niet alleen van droomde, het debuut maakte ook enorme indruk op de hele Formule 1-wereld.

Red Bull-adviseur genoot ook van de rookie, maar zag gelijk een probleem ontstaan bij Ferrari. "Ik vond Oliver Bearmans debuut in de Ferrari sensationeel. Om zo te rijden op een circuit als Djedda, zonder veel training, was echt sterk", zegt Marko in Speedweek. "Op sommige momenten reed hij bijna op het niveau van Charles Leclerc."

"Maar wat gaat Ferrari nu doen? Ze halen de dure Hamilton, Leclerc heeft een contract voor langere tijd en nu blijkt Bearman een supertalent. Als ik Fred Vasseur was, zou ik meteen een F1-stoeltje voor Bearman zoeken bij een ander team. Bij Haas bijvoorbeeld. Nu moeten ze weer geld uitgeven om hem ergens anders te stallen. De teams zijn momenteel financieel relatief verzadigd, dat zal Ferrari dus duur komen te staan", denkt Marko.

"Met Bearman, maar ook met onze Liam Lawson vorig seizoen of Pedro Acosta's debuut in de MotoGP afgelopen weekend, kun je zien hoe echt uitzonderlijk talent eruit ziet. Natuurlijk zijn de jongeren van vandaag de dag allemaal goed voorbereid als ze de stap maken. Maar alleen als iemand echt goed is, kunnen ze meteen vanaf het begin zulke prestaties neerzetten. Ik vond de manier waarop Acosta Marc Márquez aanviel in Qatar ongelooflijk verfrissend. Net als de prestatie van Bearman in Saoedi-Arabië. Dat is wat we allemaal willen zien."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"