Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko baalt stevig van crash: "Red Bull was duidelijk sneller dan Ferrari"

Helmut Marko baalt flink van het verloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens de Oostenrijker was Red Bull een stuk sneller dan Ferrari en was een podium een gegeven.

Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats, nadat hij van de baan was gereden door Sebastian Vettel. Dat gebeurde in gevecht om de derde plaats, de plaats die Verstappen volgens Helmut Marko toekwam.

"Het lijkt erop dat Sebastian Vettel een grove inschattingsfout maakte. Hij remde werkelijk veel te laat en dat heeft ons het podium gekost in de Grand Prix van Groot-Brittannië", aldus Marko in gesprek met Motorsport Magazin.

"Vandaag was Red Bull duidelijk sneller dan Ferrari", zo beklaagt zich de Oostenrijker, die niet uitsluit dat zijn team ook het tempo van Mercedes kon evenaren: "Lewis Hamilton was duidelijk weer heel erg snel, maar wij hebben nooit echt vrije ronden kunnen rijden, dus ik weet niet of we net zo snel hadden kunnen zijn."

"Ik weet echter wel dat we derde en misschien zelfs wel tweede hadden kunnen worden", zo besluit Marko zijn terugblik op de buitengewoon enerverende GP.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken