Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko begrijpt frustratie Italiaanse fans: "Maar Verstappen inhalen was niet makkelijk geworden"

De Grand Prix van Italië eindigde tot groot ongenoegen van de Italiaanse fans achter de safety car. Daarmee zag het publiek een theoretische kans voor Charles Leclerc om Max Verstappen aan te vallen in rook opgaan.

Monza podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Marko begrijpt de woede van de fans, want doordat Daniel Ricciardo zijn stilgevallen auto naast de baan parkeerde kwam de safety car met enkele ronden op de baan. Het afvoeren van de auto én het hanteren van de vernieuwde regels nam teveel tijd in beslag.

Sinds het Abu Dhabi debacle zijn de safety car-regels strenger geworden, waarbij een van de eisen is dat gelapte auto's zich mogen ontdoen van hun ronde achterstand. Het leidde tot een chaotische slotfase en een race die als een nachtkaars uitging doordat de coureurs achter de safety car over de finish kwamen.

"De joelende fans hebben zich eerlijk gedragen, ze joelden omdat ze niet blij waren met de wedstrijdleiding en dat is terecht. Ik denk dat de regels opnieuw bekeken moeten worden en het veld sneller los moet kunnen. Met name de regel dat gelapte auto's eerst tussen de auto's uit moeten helpt niet."

"Of er nu iemand tussen rijdt of niet, we zouden een spannend slot hebben gekregen. Natuurlijk niet voor ons en Max omdat hij aan de leiding lag en Max inhalen in de laatste ronde is zeker niet gemakkelijk", laat de Oostenrijker aan ORF weten.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?