Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko belooft risico's van Red Bull in Imola: "We zijn geen boekhouders!"

Red Bull en Max Verstappen beginnen het GP-weekend van Emilia-Romagna met een flinke achterstand op Ferrari. Helmut Marko belooft dat het team meer risico gaat nemen om de achterstand goed te maken.

Tijdens de eerste drie races van het F1-seizoen kon Max Verstappen slechts 25 punten scoren, waardoor de regerend wereldkampioen met een achterstand van maar liefst 46 punten op WK-leider Charles Leclerc afreist naar Italië voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. In het 'hol van de leeuw' van Ferrari wordt het volgens Helmut Marko lastig om terug te slaan, maar Red Bull wil alle risico's gaan nemen. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, zo moet de adviseur van de Oostenrijkse renstal toegeven. "Het wordt moeilijk in Imola. Het is een sprintraceweekend en dat betekent dat we maar één training hebben voordat de kwalificatie begint", laat hij optekenen bij ORF . "We staan nu 46 punten achter, maar er zijn nog twintig races te gaan. Het valt dus nog wel mee."

Red Bull zet alles op alles voor de titelstrijd

De betrouwbaarheid van de RB18 is nog niet top en ook op snelheid lijkt Ferrari het te kloppen team te zijn, maar opgeven is volgens Marko geen optie. Om nog mee te doen voor de titelstrijd moet het team alles op alles gaan zetten. "We hebben besloten dat we gaan aanvallen. We gaan risico's nemen", belooft de man uit Graz. "En als het allemaal goed uitpakt, dan implementeren we ook gelijk een update." Rustig punten scoren achter Ferrari is niet het doel van Red Bull. "We zijn geen accountants! We willen dit doen door overwinningen te behalen en te presteren. Het wordt lastig, maar we nemen het risico."

Viaplay
x
Brown Maakt Red Bull en Horner met de grond gelijk: "Ze zijn bang voor Verstappen"