Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "Bij Albon ging er überhaupt niets goed vandaag"

Het is moeilijk te zeggen of Helmut Marko nu blij is met de tweede plaats van Max Verstappen of niet. Hij stipt in zijn terugblik positieve en minder positieve dingen aan, waarbij hij met name kritisch is over de race van Alexander Albon.

Albon Leclerc Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko riep na de overwinning op Silverstone het hardst dat de wereldtitel nog steeds het doel is in 2020. Of dat nog haalbaar is of niet, feit is dat Mercedes weer liet zien dat het zich niet zomaar elke week laat verschalken. Mercedes gaf Red Bull een koekje van eigen deeg.

"Vandaag zagen we precies het tegenovergestelde ten opzichte van vorige week", zo riep Helmut Marko na afloop van de race tegenover Sky Sports F1. "Op de hardere banden konden wij deze keer het tempo niet volgen. Onze bandenslijtage lag bovendien beduidend hoger dan bij Mercedes. Bij Max Verstappen ging dat nog wel, maar bij Alexander Albon ging er überhaupt niets goed, op welke compound hij ook reed."

Of Marko met zijn uitspraak de schuld daarvan bij Albon zelf legt is niet geheel duidelijk, maar hij is duidelijk niet tevreden over diens achtste plaats. De tweede plaats van Max Verstappen daarentegen was het hoogst haalbare, zo weet hij: "Om de twee Mercedessen uit elkaar te houden, is voor ons al een prestatie op zich."

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1