Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Een groots gebaar van Mercedes"

Red Bull-adviseur Helmut Marko kan enkel zijn waardering uitspreken voor het feit dat Mercedes heeft besloten niet verder in beroep te gaan tegen de uitspraken van de wedstrijdleiding na de Grand Prix van Abu Dhabi.

Mercedes tekende direct na de GP van Abu Dhabi al protest aan tegen de uitslag van de race. Een tweetal zaken was niet gegaan volgens de regels, zo oordeelde Mercedes, maar de wedstrijdleiding wees die protesten af. Mercedes gaf aan voornemens te zijn in hoger beroep te gaan, maar trok op donderdag de keutel in. Dat besluit kan op de goedkeuring van Red Bull-adviseur Helmut Marko rekenen: "Ik kan enkel zeggen dat dat een groots gebaar is geweest van Mercedes", aldus Marko in gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport . Dat Mercedes pech heeft gehad, ontkent de Oostenrijker zeker niet. "Hamilton is zonder meer ongelukkig geweest, maar dat waren wij ook op Silverstone, in Boedapest en in Bakoe. Dit is hoe races kunnen verlopen, maar ik begrijp de teleurstelling."

Overigens is Marko wel van mening dat er iets moet veranderen. Nu was het vrijwel Michael Masi alleen die kritiek over zich heen kreeg, een situatie die onwenselijk is volgens Marko: "De nieuwe FIA-president zal met een nieuw systeem moeten komen dat Masi zal helpen, want hij kan het niet alleen." "Op dit moment rust er te veel druk op zijn schouders. Ik denk bijvoorbeeld dat teammanagers en teambazen niet langer de mogelijkheid moeten krijgen om middels een directe lijn met Masi te spreken gedurende een race. Daarnaast moeten de regels simpeler worden gemaakt. Er zijn teveel besluiten genomen die ons óf Mercedes ontevreden stemden. Er moet meer uniformiteit komen in de oordelen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'