Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft serieuze waarschuwing af aan Perez

Voor 2025 leek Sergio Perez verzekerd van een stoeltje, maar dat is nog allerminst zeker. De Mexicaan presteert niet naar behoren en Red Bull maakt er dan ook niet langer een geheim van dat ze alle opties overwegen. Helmut Marko heeft dan ook een serieuze waarschuwing over voor Perez.

Marko Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft Sergio Perez of krijgt Max Verstappen aankomend seizoen een nieuwe teamgenoot? Dat is momenteel misschien wel de grootste vraag die rondom Red Bull Racing speelt. Het team heeft lange tijd de Mexicaan op alle vlakken beschermd, maar die beschermde status lijkt nu echt voorbij. Helmut Marko en ook Christian Horner laten nu wel duidelijk blijken dat er nog meerdere kanshebbers zijn voor het stoeltje in de tweede Red Bull.

"Perez heeft een contract, maar de Formule 1 is een prestatiemaatschappij", aldus Marko tegenover F1-Insider. De Oostenrijker doelt hiermee op het feit dat Perez begin dit jaar een contractverlenging tekende, waardoor hij normaal gesproken ook in 2025 bij Red Bull zal rijden. Echter volgens Marko heeft dat contract geen waarde, als Perez niet snel gaat presteren: "Als de dienstverlening niet klopt, hebben contracten geen zin."

Om die reden is Red Bull nu heel openlijk over het feit dat zowel Perez, als de twee Visa Cash App RB-coureurs, Liam Lawson en Yuki Tsunoda, nadrukkelijk afgewogen worden. Toch lijkt een beslissing op de korte termijn er nog niet te komen. Waar men richting de zomerstop eerlijk was over het feit dat er een evaluatie zou komen op de dag na de Grand Prix van België, is Marko dat nu ook: "Aan het einde van het seizoen gaan we samen om de tafel zitten en beslissen dan wie de beste teamgenoot is voor Verstappen bij Red Bull."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Transfer? Alonso sprak in het geheim met Red Bull over overstap: "Was er dichtbij"