Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Geen teamorders voor Perez, Verstappen was toch wel sneller geweest'

Helmut Marko wil nog niet over teamorders praten aan het begin van het Formule 1-seizoen, maar laat wel doorschemeren dat Max Verstappen toch wel had gewonnen in Saoedi-Arabië. Wat er ook was gebeurd.

Sergio Perez begon de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf poleposition, maar na pech bij de safety car - en geluk voor Ferrari en Max Verstappen - zakte de Red Bull-coureur terug naar de vierde plaats. Zonder de safety car had Perez mogelijk kunnen winnen, al is Helmut Marko hier niet van overtuigd. De man uit Graz denkt dat Verstappen hoe dan ook had gewonnen van zijn teamgenoot. Dit scheelt voor de regerend wereldkampioen, want er waren geen teamorders gekomen als hij tweede lag en Perez voor de overwinning kon gaan. "Voor de race hebben we al duidelijk gemaakt dat er geen teamorders zullen zijn", aldus Marko bij Formel1 . Toen Perez een pitstop maakte, ogenschijnlijk om te reageren op een call van Ferrari, bleven de concurrenten juist buiten. Even later kregen Charles Leclerc en Carlos Sainz een (deels) gratis pitstop door de neutralisatie van de race. "Ferrari dwong ons echter niet naar binnen", benadrukt Marko. "De bandenslijtage bij Perez was beduidend hoger dan bij Verstappen, mogelijk door de rondes aan het begin: soms liep hij wel drie seconden uit!"

Marko: 'Verstappen ging verkeerde kant op in Bahrein'

In de tweede stint werd volgens Marko duidelijk dat Verstappen hoe dan ook had gewonnen van zijn teamgenoot. "Op de harde banden was de snelheid van Verstappen beduidend hoger dan die van Perez, dus ik denk dat het zichzelf wel zou hebben opgelost", legt hij uit, nog altijd doelend op de teamorders binnen Red Bull. "Dat was precies anders in Bahrein, waar Perez juist weer sneller was. Dat had echter te maken met het feit dat Max vermoedelijk de verkeerde kant op is gegaan met de afstelling van de auto."

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton