Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko gelooft in Verstappen: "Maar ik hoop niet dat zijn pole een slecht teken is"

Kan Max Verstappen zich op zondag tot wereldkampioen Formule 1 kronen? Helmut Marko gelooft in zijn coureur, maar hoopt dat het geen slecht teken is dat Ferrari geen pole pakte.

Ferrari die pole pakt, waarna Max Verstappen (of Sergio Perez) er op zondag met de zege vandoor gaat. Dat hebben we dit jaar al maar dan eens gezien. In Japan gaat dat scenario echter niet op, want de pole ging naar de Nederlander. Overigens was dat al de vijfde keer dit jaar. Maar volgens Helmut Marko was de pole geen must, zo vertelt hij na de kwalificatie bij ServusTV . "Hier in Japan is de poleposition minder belangrijk dan in bijvoorbeeld Singapore, omdat je hier relatief gezien beter kan inhalen." "Ik hoop dat het geen slecht teken is, want in de kwalificatie ligt Ferrari normaal voor op ons, waarna wij in de race vervolgens de snelheid van hen bij kunnen houden", grapt de Oostenrijker, die toch wel met vertrouwen tegemoet kijkt naar de race. "Maar ik geloof dat we een afstelling hebben gekozen die zowel in natte als in droge omstandigheden snel zal zijn. Met Verstappen als gespecialiseerde regencoureur maken we helemaal geen zorgen!"

Titel Verstappen?

Op zondag kan Max door de snelste ronde te rijden en de race te winnen de titel pakken en zich daarbij geen zorgen te maken om het resultaat van de concurrentie. Marko denkt niet dat zijn stercoureur ook maar een beetje druk voelt in de jacht op de wereldtitel. "Max heeft al zoveel druk meegemaakt, bijvoorbeeld tijdens de race in Nederland, met de druk van een hele natie op zijn schouders. Dat weet hij zonder problemen weg te stoppen, dus hier kan hij dat ook." "Mocht het hier in Japan niet lukken, dan lukt het in de volgende race wel. Het zou mooi zijn voor Honda als het hier gebeurt en je ziet hoeveel beleving er is bij de fans. We zien dat de meeste merchandise die de fans dragen hier blauw is, dus we voelen ons hier gewoon thuis!", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China