Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hekelt Mercedes-gezeur over Verstappen: "Zitten we nog op de peuterschool?"

Volgens Helmut Marko reageren de mannen van Mercedes ietwat overdreven op het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander verdedigde hard om de leiding in de race te behouden, tot ongenoegen van onder andere Toto Wolff.

De Formule 1-fans werden op Interlagos getrakteerd op een bloedstollend gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De twee coureurs vochten om de overwinning, waarbij Verstappen als leider in de wedstrijd hard verdedigde. De twee coureurs schoten hierbij van het asfalt af, om zo een crash te voorkomen. Toto Wolff vond dat Verstappen hiervoor bestraft moest worden. "Lewis vermeed contact, dit was over de limiet van Max", zei Wolff eerder tegen onder meer RacingNews365. "Een straf van vijf seconden was op zijn plaats geweest. Dit laten gaan is gewoon lachwekkend." Helmut Marko denkt hier volgens Auto, Motor und Sport anders over en wil de twee coureurs gewoon hard zien racen: "Zijn we aan het racen of zitten we nog op de kleuterschool?"

Meningen over straf Verstappen verdeeld

De wedstrijdleiding nam tijdens de GP van Brazilië al snel het besluit om Verstappen niet te straffen voor het incident. Uiteindelijk maakte het niet veel uit voor Hamilton, want enkele rondes later passeerde de Mercedes-coureur zijn titelrivaal alsnog. Een eventuele straf had mogelijk nog wel betekend dat de Nederlander terugzakte naar de derde plaats, gezien Valtteri Bottas in minder dan vijf seconden na de Nederlander over de finishlijn kwam.

1459946977047760904

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen voor de leiding in de wedstrijd Under investigation... #ZiggoSportF1 #F1 #BrazilGP 🇧🇷 pic.twitter.com/DLpynwqTRW — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) November 14, 2021

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'