Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Marko helpt Verstappen bij eventuele vertrekwens'

Helmut Marko legt Max Verstappen geen strobreed in de weg als de Nederlander bij Red Bull zou willen vertrekken. Dat meldt BBC Sport.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar ligt de toekomst van Max Verstappen? Dat is de afgelopen tijd een veelbesproken onderwerp. De drievoudig wereldkampioen heeft tot en met 2028 een contract bij Red Bull, maar ondertussen wil Toto Wolff hem heel graag naar Mercedes halen. De Oostenrijker probeert te profiteren van het gerommel bij Red Bull en zo de beoogde opvolger van Lewis Hamilton binnen te halen.

Eerder werd al bekend dat Verstappen een speciale clausule in zijn contract heeft staan. Wanneer adviseur Helmut Marko bij het team zou vertrekken, opent dat ook meteen de deur voor Verstappen. Marko en de coureur zijn zeer loyaal aan elkaar, bleek ook wel begin dit jaar. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië ging namelijk het gerucht dat Marko geschorst zou worden, waarna Verstappen er als de kippen bij was om aan te geven dat dat ook gevolgen voor zijn toekomst zou hebben.

BBC Sport meldt nu dat Marko Verstappen zou helpen als de coureur bij Red Bull wil vertrekken. De adviseur zou hebben aangegeven dat hij precies doet wat Verstappen wil en dus opstapt indien de 26-jarige Nederlander naar een ander team wil vertrekken. Volgens het Britse medium heerst er voor volgend jaar nog geen vertrekwens, maar er zouden bij Verstappen en zijn management wel twijfels zijn over de gloednieuwe Red Bull Powertrains-motor van 2026. Dan gaan de reglementen weer flink op de schop en bouwt Red Bull, in samenwerking met Ford, een eigen power unit.

Voor Verstappen is het wel fijn nieuws dat technisch directeur Pierre Waché zijn contract heeft verlengd. De coureur gaf meermaals aan dat de kern van de Red Bull-top aan moet blijven en met het aangekondigde vertrek van Adrian Newey was het toch de vraag of er meer kopstukken zouden volgen. Of de contractverlenging genoeg is om Verstappen voor 2026 te overtuigen, gaat ongetwijfeld snel blijken.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024