Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko licht kritisch op Gasly: "Verstappen had korte metten gemaakt met Kvyat"

Helmut Marko is niet erg gecharmeerd van de manier waarop Pierre Gasly in Australië achter Daniil Kvyat bleef hangen. Volgens de Oostenrijker zou Max Verstappen in dezelfde positie Kvyat wél ingehaald hebben.

Kvyat Australië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toegegeven, de wedstrijd van Pierre Gasly werd niet vergemakkelijkt door de door het team verprutste kwalificatie. Gasly kampte bovendien met een oplaadproblemen, waardoor hij zijn 'overtake'-knop niet kon gebruiken. Het droeg er aan bij dat Gasly een groot deel van de race machteloos achter Daniil Kvyat aan reed.

Hoewel Red Bull-adviseur Helmut Marko meevoelt met zijn nieuwe aanwinst, denkt hij dat hij dat Gasly wellicht meer had kunnen proberen: "We mogen Pierre die elfde plek niet verwijten, maar iemand als Max Verstappen zou het op een iets minder waarschijnlijk punt op de baan alsnog hebben geprobeerd en er wel aan voorbij zijn gekomen", aldus Marko in gesprek met Motorsport-Total.

"Verstappen zou vervolgens zelfs Leclerc nog hebben gepakt, maar de afwachtende houding van Pierre kwam waarschijnlijk ook voort uit een stukje onzekerheid. Als hij bijvoorbeeld tegen Kvyat aan zou zijn gereden, had hem dat ook bepaald geen goed gedaan", vervolgt de Oostenrijk, om daar aan toe te voegen dat een 'team'order aan het adres van Kvyat nooit een optie was.

"Het was voor Toro Rosso belangrijk dat ook zij een punt wisten te scoren en voor Gasly was het gewoon zaak dat hij de auto heel wist te houden en meer en meer zou kennis zou opdoen over de nieuwe auto."

Marko neemt zijn pupil in bescherming en wil hem de kans geven zich aan te passen aan het leven als coureur voor een topteam, maar ziet wel één belangrijk punt waar Gasly snel aan moet werken: "Hij vraagt veel van zijn banden, hij vreet ze bijna op. We weten dat hij snel is, maar dat mag niet ten koste gaan van de banden. We zijn er echter van overtuigd dat hij dat onder controle weet te krijgen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf