Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Logisch dat Hamiltons leeftijd nadelig voor hem is'

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is een van de oudste coureurs van de huidige Formule 1-grid. Volgens Helmut Marko is de leeftijd van de Brit in zijn nadeel.

Lewis Hamilton is dit jaar 37 jaar geworden, wat hem een van de oudste Formule 1-coureurs van de huidige grid maakt. Alleen Fernando Alonso (40 jaar) is ouder dan de zevenvoudig wereldkampioen. Topsporters pieken op relatief vroege leeftijd, wat de vraag doet opwekken of de leeftijd van Hamilton een nadeel is. Helmut Marko vindt in ieder geval van wel. De Red Bull-adviseur gaat er niet van uit dat Hamilton de komende jaren ineens nog enorm verbetert. "Als je kijkt naar de performance-tabel in samenhang met de leeftijd, dan is dat best logisch, of niet?", zegt hij bij OE24 .

Ook Russell kan het moeilijker maken voor Hamilton

Volgens Marko zit niet alleen de leeftijd van Hamilton hem de komende periode tegen in de Formule 1. Vanaf 2022 rijdt de Mercedes-coureur met George Russell als zijn teamgenoot. "Russell zal zeker niet de rol van nummer twee accepteren, zoals Valtteri Bottas dat wel deed", voorspelt de man uit Graz. "Hij zal willen vechten voor posities en hij zal er gelijk bij zitten."

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco