Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zag een slim Verstappen-trucje: "Hij leidde iedereen bij Red Bull af"

Max Verstappen veroverde in Bakoe zijn vijfde zege van het seizoen. De Nederlander was een klasse apart, maar liep wel het puntje voor de snelste raceronde mis. Teamadviseur Helmut Marko denkt dat zijn stercoureur in de slotfase een trucje uithaalde.

Met een klinkende dubbelzege strooide Red Bull zout in de wonden van Ferrari. De Italiaanse renstal zag beide coureurs uitvallen en kijkt nu tegen een grote achterstand in beide wereldkampioenschappen aan. "De orde is hersteld", oordeelt Helmut Marko in gesprek met Servus TV. De Oostenrijker kon ook nog wel even genieten van een 'truc' van Max Verstappen. De Nederlander was namelijk verteld dat hij niet mocht pushen voor de snelste raceronde. "Hij leidde iedereen in de voorlaatste ronde af met zijn truc. Max zei dat hij een probleem met de remmen had, maar vervolgens reed hij een paarse sector." Verstappen kwam bij die verboden poging uiteindelijk 0,004 seconde tekort om de snelste raceronde van Sergio Perez over te nemen. Daardoor liep hij 'maar' zes punten uit op zijn teamgenoot, in plaats van acht.

Marko reageert op trage pitstops

Het team van Red Bull is normaal gesproken punctueel als een Zwitsers uurwerk als het aankomt op pitstops, maar in Bakoe verliepen de stops minder vlekkeloos. Vooral de stop van Perez, ruim vijf seconden, was niet top. Marko vertelt dat Red Bull het gaat onderzoeken. "Alle pitstops waren vandaag om een of andere reden niet perfect. Gelukkig maakte dit tijdens de race niet het verschil", aldus de Oostenrijker, die een onderzoek aankondigt. "We filmen alles en onze teammanager, Jonathan Wheatley, heeft tijdens de race al opdracht gegeven welke details hij onderzocht wil hebben."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'