Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult groot Red Bull-probleem na teleurstellende kwalificatie

Het was op zijn zachtst gezegd een teleurstellende kwalificatie voor Red Bull Racing. Max Verstappen staat op de zesde plek, Sergio Perez op de achttiende plaats. Maar volgens Helmut Marko is er een veel groter probleem.

Marko Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen de voorgaande acht Grands Prix zijn auto op poleposition neerzette, kwam het er niet van in Monaco. Hij raakte in zijn laatste rondje in Q3 de muur bij bocht 1, maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zit het probleem in iets totaal anders.

"Het seizoen begon met het idee dat het een groot succes zou worden. En toen was er de eerste ontgoocheling in Australië. Maar het fundamentele probleem zijn niet de circuits. Het is dat de correlatie tussen de simulator en het circuit niet werkt. Op de simulator rijden we zonder problemen over de kerbstones heen", zo vertelt Marko tegenover Sky DE.

"En om dan een uitdrukking te gebruiken van Max, de auto stuitert als een kangoeroe, en dat is het probleem. En dat is al gebleken in de set-up voor Miami en deels in Imola. Daar moeten we dus mee beginnen. Maar we moeten ervoor zorgen dat als we op echte circuits komen, zoals Barcelona, dat we daar hopelijk onze oude vorm terugvinden", zo sluit Marko af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen