Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko over crash Verstappen: "Een normale sterveling overleeft zoiets niet"

Bij de crash van Max Verstappen op Silverstone werd een impact van liefst 51G gemeten. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is het een klein wonder dat de Nederlander alleen een stijve nek en wat kneuzingen heeft overgehouden aan zijn zware crash.

Helmut Marko is en blijft verbolgen over de manier waarop Lewis Hamilton op Silverstone Max Verstappen elimineerde. De Oostenrijker is daarnaast ook niet te spreken over het feestgedrag van Hamilton en Mercedes en het feit dat het stil blijft vanuit het Duitse kamp.

"Uit een analyse van de beelden is te zien dat Hamilton relatief rechts rijdt voor het begin van de bocht, maar dat Max gewoon ruimte laat. Hamilton is echter te ver naar buiten gekomen bij de bocht, er was niet genoeg plaats. Hij had ook kunnen blijven zitten", begint Marko zijn analyse bij RTL.

"Hij heeft Max in in een van de snelste bochten, waar eigenlijk geen plaats is, met 290 per uur licht aangetikt. Hierdoor was de auto compleet uit balans, brak het wiel af en Max is godzijdank in de bandenstapels gevlogen."

Dat Verstappen slechts her en der wat pijntjes heeft mag volgens Marko een wonder genoemd worden: "Als je met 50G crasht... een normale sterveling overleeft dat denk ik niet. Max heeft een ongelooflijk goede fysieke conditie, waardoor hij op wat pijn aan zijn nek na ongedeerd uit kon stappen."

Marko is ook allerminst te spreken over de manier waarop Hamilton en Mercedes de zege vierden. 'Onprofessioneel' zo oordeelt hij, maar dat gedrag begon volgens hem al eerder: "Toen Toto Wolff naar het kantoor van de wedstrijdleiding gestormd is om te proberen hun beslissing te beïnvloeden."

"Dat was het eerste dat ons geïrriteerd heeft, gevolgd door het vieren van de zege. Max heeft ook nog geen telefoontje gehad. Dat is de stijl van Mercedes en wij nemen het ter kennisgeving aan en concentreren ons op de rest van het seizoen."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend