Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op keiharde uitspraken Brown

Helmut Marko zorgde voor flink wat consternatie met zijn uitspraken over Lando Norris. McLaren-CEO Zak Brown gaf daarna zijn duidelijke mening, waar Marko nu weer op reageert.

Marko Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Van Lando Norris weten we dat hij bepaalde zwakke punten heeft, vooral wat de start betreft. Maar ik heb nu ook gelezen dat hij zelfs op de dag van de race bepaalde rituelen in acht moet nemen om überhaupt te kunnen presteren." Was getekend, Helmut Marko, over de grootste concurrent van Max Verstappen. Het verschil tussen de twee is momenteel 52 punten, maar volgens de Oostenrijkse adviseur is Verstappen nog steeds de favoriet voor de titel.

De uitspraken van Marko vielen in ieder geval niet goed bij de CEO van McLaren, Zak Brown. Hij kwam dan ook met een duidelijke reactie op de uitspraken van de Oostenrijker. "Ik heb de woorden van Helmut gelezen. Die waren teleurstellend, maar niet verrassend. Lando is een ambassadeur voor mentale gezondheid en ook Toto Wolff heeft erover gesproken. Ik denk dat het een serieus probleem is waar we over proberen te praten om het zo naar de voorgrond te brengen. Het is ongepast om een steek uit te delen over deze situatie. Als we dat blijven doen, gaan we tien tot twintig jaar terug in de tijd."

Het gesprek blijkt na de reactie van Brown echter nog niet afgelopen te zijn. Als Marko met de uitspraken van Brown wordt geconfronteerd, reageert hij daar tegenover Motorsport Magazin als volgt op. "Er is mij eerder gevraagd wie ik denk dat het wereldkampioenschap gaat winnen en toen heb ik gezegd dat dat Max wordt, omdat hij mentaal de sterkste is en omdat hij de snelste coureur van het veld is. Als je kijkt naar hoe vaak Max posities wint of zijn positie bij de start alleen al kan verdedigen, in vergelijking met hoe Lando dat doet, dan denk ik dat het niet nodig is om het hier nog over te hebben."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull-engineer onthult: "Verstappen ontsnapte aan uitvalbeurt"