Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op McLaren-protest tegen straf Norris

McLaren baarde enigszins opzien met het feit dat ze een officieel protest hebben ingediend tegen de straf van Lando Norris in Austin. Helmut Marko reageert daar nu op.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat in Mexico nog altijd veel over de straf voor Lando Norris. Rondenlang was de McLaren-coureur aan het strijden met Max Verstappen om de derde plek. Uiteindelijk wist Norris Verstappen in te halen, maar dat deed hij wel buiten de baan. Het kwam Norris op een straf van vijf seconden te staan, waardoor hij nog achter Verstappen eindigde in de uitslag.

McLaren maakte op de donderdag in Mexico bekend dat ze gebruik gaan maken van het zogenaamde 'right of review'. Dat houdt in dat een team de stewards mag vragen om nog eens naar het moment te kijken, mits ze met nieuwe bewijzen komen. Hoe kijkt Helmut Marko eigenlijk deze nieuwe ontwikkeling aan? Hij geeft tekst en uitleg bij ORF.

"Dit vereist nieuwe en serieuze feiten. En die feiten zien we op dit moment niet. De coureurs waren ook verantwoordelijk voor deze regel. En volgens deze regel was het heel duidelijk dat deze straf moest worden opgelegd", zo is de korte, maar krachtige reactie van Marko.

Daar voegt hij tegenover Sky DE nog het volgende toe. "Het is het recht van McLaren om dat te doen. En natuurlijk zal de hele zaak alleen succesvol zijn als er nieuw en duidelijk bewijs is. Hoe gaat dat gebeuren? Laten we dat afwachten. We zijn niet betrokken bij deze procedure. We wachten af wat er gebeurt en dan zien we wel wat de uitspraak is", zo sluit hij af.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Mexico 2024