Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko rekent op verval bij Hamilton: "Dit houdt hij niet lang meer vol"

Red Bull-adviseur Helmut Marko houdt er rekening mee dat Lewis Hamilton niet lang meer op zijn topniveau van 2021 kan blijven opereren. Voor Max Verstappen daarentegen geldt volgens Marko het tegenovergestelde.

Lewis Hamilton won aan het einde van het Formule 1-seizoen 2021 drie van de vier laatste Grands Prix. Een indrukwekkende reeks, geeft Red Bull-adviseur Helmut Marko ruimhartig toe: "Hij werkte een geweldige tweede seizoenshelft af", aldus de Oostenrijker, maar die inspanningen komen met een keerzijde, zo denkt Marko. "Ik kan me niet voorstellen dat hij nog veel langer op dit hoge niveau kan blijven rijden. Het heeft nu zijn piekniveau bereikt, maar op enig moment gaat zijn (hogere, red.) leeftijd een rol spelen", zo zegt hij tegenover het Oostenrijkse OE24 .

Verstappen bewandelt tegenovergestelde route

Daar waar Marko verwacht dat het niveau van Hamilton vanaf dit moment alleen maar kan inzakken, verwacht Marko dat zijn directe rivaal, Max Verstappen, alleen maar sterker zal worden, hetgeen de performancekloof tussen de beide wereldkampioenen alleen maar zal doen groeien: "Max is nu een wereldkampioen en zal alleen maar sterker worden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden