Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko rekent op verval bij Hamilton: "Dit houdt hij niet lang meer vol"

Red Bull-adviseur Helmut Marko houdt er rekening mee dat Lewis Hamilton niet lang meer op zijn topniveau van 2021 kan blijven opereren. Voor Max Verstappen daarentegen geldt volgens Marko het tegenovergestelde.

Hamilton Barca
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton won aan het einde van het Formule 1-seizoen 2021 drie van de vier laatste Grands Prix. Een indrukwekkende reeks, geeft Red Bull-adviseur Helmut Marko ruimhartig toe: "Hij werkte een geweldige tweede seizoenshelft af", aldus de Oostenrijker, maar die inspanningen komen met een keerzijde, zo denkt Marko.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij nog veel langer op dit hoge niveau kan blijven rijden. Het heeft nu zijn piekniveau bereikt, maar op enig moment gaat zijn (hogere, red.) leeftijd een rol spelen", zo zegt hij tegenover het Oostenrijkse OE24.

Verstappen bewandelt tegenovergestelde route

Daar waar Marko verwacht dat het niveau van Hamilton vanaf dit moment alleen maar kan inzakken, verwacht Marko dat zijn directe rivaal, Max Verstappen, alleen maar sterker zal worden, hetgeen de performancekloof tussen de beide wereldkampioenen alleen maar zal doen groeien: "Max is nu een wereldkampioen en zal alleen maar sterker worden."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

43 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022