Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Soevereine overwinning van Verstappen"

Red Bull-adviseur Helmut Marko was in zijn nopjes met de dominante overwinning van Max Verstappen in Mexico. Volgens de Oostenrijker het bewijs wat Red Bull kan als de motoren meer gelijk aan elkaar zijn.

Door de hoge ligging van het circuit in Mexico en de ijlere lucht, zijn de vermogensverschillen tussen de motoren veel kleiner. Daar waar Red Bull al het hele jaar mopperde op motorleverancier Renault en klaagde over een tekort aan PK's, kon Max Verstappen gisteren schitteren onder de Mexicaanse zon.

"Zo zie je maar tot wat wij in staat zijn als de prestaties van de motor gelijkwaardiger zijn", blikt Marko bij Auto Motor und Sport terug. "Daarnaast ging onze auto veel beter met de banden om tijdens de race. Nadat Max het gevecht met Hamilton op sensationele wijze bij de start won, bracht hij de overwinning soeverein naar huis." Bijna scoorde Red Bull een een-twee, maar Daniel Ricciardo viel wederom uit met technische problemen. Ditmaal gaf de koppeling van de RB14 de geest met nog slechts 40 kilometer te gaan.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"