© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Soevereine overwinning van Verstappen"

29 okt. 2018 14:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull-adviseur Helmut Marko was in zijn nopjes met de dominante overwinning van Max Verstappen in Mexico. Volgens de Oostenrijker het bewijs wat Red Bull kan als de motoren meer gelijk aan elkaar zijn.

Door de hoge ligging van het circuit in Mexico en de ijlere lucht, zijn de vermogensverschillen tussen de motoren veel kleiner. Daar waar Red Bull al het hele jaar mopperde op motorleverancier Renault en klaagde over een tekort aan PK's, kon Max Verstappen gisteren schitteren onder de Mexicaanse zon.

"Zo zie je maar tot wat wij in staat zijn als de prestaties van de motor gelijkwaardiger zijn", blikt Marko bij Auto Motor und Sport terug. "Daarnaast ging onze auto veel beter met de banden om tijdens de race. Nadat Max het gevecht met Hamilton op sensationele wijze bij de start won, bracht hij de overwinning soeverein naar huis."

Bijna scoorde Red Bull een een-twee, maar Daniel Ricciardo viel wederom uit met technische problemen. Ditmaal gaf de koppeling van de RB14 de geest met nog slechts 40 kilometer te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen