Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko spot ondanks dubbelzege Red Bull een alarmerende ontwikkeling

Helmut Marko was natuurlijk zeer blij met de 1-2 voor Sergio Perez en Max Verstappen, maar aan het einde van de race viel hem wel wat op.

Met speels gemak reden Sergio Perez en Max Verstappen zondagmiddag weg van de concurrentie, waarna ze voor een onvervalste Red Bull 1-2 zorgden. Een leuk verjaardagscadeau, zo oordeelt Helmut Marko, die afgelopen donderdag 80 jaar werd. "Een dubbelzege en een eerste en derde plek in de sprintrace. Daar zijn we zeer tevreden mee", glimlacht hij in gesprek met ORF . Hij zag hoe Verstappen pech had en Perez een puike race afleverde. "Maar, Max had pech met de safety car en wist geen goede afstelling te vinden. Dat kostte hem veel tijd, waardoor hij niet het maximale uit zijn Red Bull kon halen en daardoor kon hij het tempo van Perez niet volgen." "Een groot compliment aan hem. Checo was vanaf het begin snel en maakte geen fouten. Een optimale race", aldus Marko.

Alarmerend

Marko eindigt met een bijzondere uitspraak, want aan het einde van de race zag hij een bijzondere ontwikkeling, die aangeeft dat zijn team hard moet blijven werken. "Maar wat voor ons wel alarmerend was, was dat Leclerc én Alonso in de laatste zes à acht ronden dezelfde rondetijden als wij wisten te klokken. We moeten dus hard aan de bak om er zeker van te zijn dat er aan het einde van de race niets gebeurt." Als de interviewer van dienst in lachen uitbreekt vanwege die opmerking van Marko, vraagt hij of Perez en Verstappen in die slotfase het niet gewoon al rustig aan deden. Niets daarvan, zegt Helmut. "Nee, we haalden het tempo er niet uit. Sergio had wel gevraagd of dat kon, maar we hebben ze vol door laten rijden."

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"