Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko spot ondanks dubbelzege Red Bull een alarmerende ontwikkeling

Helmut Marko was natuurlijk zeer blij met de 1-2 voor Sergio Perez en Max Verstappen, maar aan het einde van de race viel hem wel wat op.

Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met speels gemak reden Sergio Perez en Max Verstappen zondagmiddag weg van de concurrentie, waarna ze voor een onvervalste Red Bull 1-2 zorgden. Een leuk verjaardagscadeau, zo oordeelt Helmut Marko, die afgelopen donderdag 80 jaar werd.

"Een dubbelzege en een eerste en derde plek in de sprintrace. Daar zijn we zeer tevreden mee", glimlacht hij in gesprek met ORF.

Hij zag hoe Verstappen pech had en Perez een puike race afleverde. "Maar, Max had pech met de safety car en wist geen goede afstelling te vinden. Dat kostte hem veel tijd, waardoor hij niet het maximale uit zijn Red Bull kon halen en daardoor kon hij het tempo van Perez niet volgen."

"Een groot compliment aan hem. Checo was vanaf het begin snel en maakte geen fouten. Een optimale race", aldus Marko.

Alarmerend

Marko eindigt met een bijzondere uitspraak, want aan het einde van de race zag hij een bijzondere ontwikkeling, die aangeeft dat zijn team hard moet blijven werken.

"Maar wat voor ons wel alarmerend was, was dat Leclerc én Alonso in de laatste zes à acht ronden dezelfde rondetijden als wij wisten te klokken. We moeten dus hard aan de bak om er zeker van te zijn dat er aan het einde van de race niets gebeurt."

Als de interviewer van dienst in lachen uitbreekt vanwege die opmerking van Marko, vraagt hij of Perez en Verstappen in die slotfase het niet gewoon al rustig aan deden. Niets daarvan, zegt Helmut. "Nee, we haalden het tempo er niet uit. Sergio had wel gevraagd of dat kon, maar we hebben ze vol door laten rijden."

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein