Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko stelt Verstappen en Perez ultiem doel voor Franse GP

Na twee races zonder zeges wil Red Bull zich revancheren tijdens de Franse GP. Daarin weet het dat het, waarschijnlijk, slechts met één Ferrari af moet rekenen. Helmut Marko stelt dan ook een duidelijk doel voor de race.

Max Verstappen en Sergio Perez starten de GP van Frankrijk vanaf de tweede en derde positie, daarmee hebben ze een prima uitgangspositie voor de race. Zeker nu Charles Leclerc het alleen moet doen, aangezien teamgenoot Carlos Sainz door een gridstraf achteraan moet starten. Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet dan ook kansen en wil optimaal gebruik maken van beide Red Bull-bolides vooraan het veld. "Vorig jaar wonnen we met een tweestopper en je moet kijken hoe de race zich ontwikkelt met de hoge temperaturen, maar we hebben de nodige banden ter beschikking om een succesvolle tweestopper uit te voeren. Ik denk dan ook dat we een voordeel hebben. Maar, zoals ik al zei: je moet het wel uitvoeren en alles moet kloppen", aldus Marko in gesprek met ServusTV.

Marko wil een klinkende 1-2

In de races zullen strategie en bandenmanagement waarschijnlijk een grote rol spelen. Red Bull en Ferrari hanteren daarbij een andere strategie qua afstelling van de auto. Ferrari rijdt met meer downforce aan de achterkant, terwijl Red Bull juist minder vleugel zette. Het zorgt voor een hogere topsnelheid. De beroemde mistral, de Franse wind, gaat volgens de Oostenrijker geen grote rol spelen. "De wind is hier venijnig en hij is niet continu. Dat speelde ook een rol in de kwalificatie, maar was niet doorslaggevend en dat zal tijdens de race ook zo zijn." Marko stelt Red Bull een duidelijk doel voor de race, waarin hij ook wil profiteren van het wegvallen van Sainz: "We kunnen verwachten dat het een zware wedstrijd worden tussen Max en Charles, en Perez verkeert in een geweldige uitgangspositie als derde. Hij was duidelijk sneller dan de Mercedessen. Dus ja, we willen hier de volle punten scoren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden