Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stelt Verstappen-fans gerust na motorprobleem

Max Verstappen zag zijn eerste dag in Canada bijna volledig in rook opgaan. Letterlijk, want tijdens de tweede vrije training zag de regerend wereldkampioen rook uit zijn RB20 komen. Volgens Helmut Marko is er echter niets aan de hand en heeft Red Bull het probleem inmiddels gevonden.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het was geen vlekkeloze vrijdag voor Max Verstappen in Canada. De eerste vrije training begon later, werd onderbroken en vervolgens begon het ook nog eens te regenen. Ook in de tweede vrije training kreeg de Nederlander weinig tijd om de baan, maar dit keer kwam dit door een technisch defect aan de RB20.

Red Bull Racing liet al vrij snel weten dat het om een ERS-probleem ging, maar daarna bleef het oorverdovend stil. Helmut Marko doorbreekt die stilte nu, in gesprek met Motorsport.com: "Het is een probleem met de motor. We moeten de motor uit de auto halen om de exacte oorzaak te vinden, maar het zit in ieder geval aan de elektrische kan van de motor."

Eerder op de vrijdag werd bekend, dat Verstappen dit weekend met een nieuwe motor rijdt. Al snel kwamen er dus vraagtekens of de nieuwe motor meteen problemen gaf. Marko kan die vraagtekens nu wegnemen: "Nee, dit is niet de nieuwe motor, maar een oudere variant."

Ondanks het feit dat Verstappen weinig heeft kunnen rijden, houdt Marko vertrouwen in een goede afloop van het weekend, al hangt de Oostenrijker daar wel één voorwaarde aan: "Het is inderdaad vervelend dat de eerste sessie ook grotendeels nat verliep en we dus geen conclussies kunnen trekken. Laten we voor het vinden van een goede afstelling hopen dat de laatste training droog verloopt. Als we in ieder geval één droge training krijgen, dan hoeft het nog niet zo pijnlijk te zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"