Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko trekt boetekleed aan na Verstappen-woede: "Schuld van het team"

Max Verstappen was niet te genieten tijdens de Grand Prix van Hongarije. Vrijwel alles ging fout voor de Nederlander, waardoor er zeer felle discussies op de boordradio ontstonden. Helmut Marko kan die wel begrijpen en trekt, namens het team, het boetekleed aan.

Verstappen pre race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De boordradio's van Max Verstappen tijdens de race in Hongarije spraken boekdelen. De Nederlander was alles behalve blij tijdens de race en liet dit meerdere keren horen richting het team.

Volgens Helmut Marko is de slechte middag dan ook volledig de schuld van het team, zo vertelt hij bij ORF: "Het is duidelijk dat dit volledig de schuld van het team is. Alle simulaties resulteerden in een andere delta voor inhaalmanoeuvres. Maar die hebben wij compleet fout ingeschat en daar heeft Mercedes van geprofiteerd."

Marko kan de frustratie van Verstappen dan ook erg goed begrijpen: "Ik ben hem nog niet tegengekomen, maar dat zal snel gebeuren. We hebben dit (de frustratie op de boordradio red.) bewust geaccepteerd omdat we dachten dat we later op nieuwere banden wel sneller zouden zijn. Als je Verstappen kent, weet je dat dit kan. Maar het is niet noodzakelijk op de boordradio."

"Dat was niet het geval en we konden Hamilton niet passeren. Dat is onze fout en verder was de positie waarin Max terugkwam op de baan na de eerste pitstop ook onze fout", aldus Marko. "We geven toe dat we een fout hebben gemaakt. Het was een grove inschattingsfout met betrekking tot het inhalen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'