Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt zeer positief oordeel over gloednieuwe Red Bull-updates

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt een belangrijk en spannend weekend voor Red Bull, vooral met het oog op de slotfase in de titelstrijd. Maar maken de nieuwe upgrades de verwachtingen waar? Helmut Marko durft voorzichtig positief te zijn.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de ongeveer drie weken durende herfststop, voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, werd er al regelmatig over gesproken en gespeculeerd, want zou Red Bull echt in staat zijn een stap te zetten met de updates? Tot dusver hebben we enkel de eerste en tevens enige vrije training én de kwalificatie voor de sprintrace achter de rug en dus is het nog lastig om conclusies te trekken, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko kan het toch niet helemaal laten.

De Oostenrijker klonk, na afloop van de sprintkwalificatie, toch aardig tevreden in gesprek met Motorsport-Magazin.com. Hij denkt dan ook te weten waar die snelle ronde van Max Verstappen vandaan kwam. "Dat had met de upgrade te maken, maar ook met de kwaliteiten van Max en het circuit zelf. De upgrade, of de richting van de technische upgrade, lijkt te werken. Sinds Bakoe hebben we een stap voorwaarts kunnen zetten en hier is het moment aangebroken om het definitieve pakket tijdens een raceweekend te introduceren." 

"In de praktijk hebben we al gezien dat we absoluut vooraan mee kunnen strijden, in ieder geval over één ronde. We hadden verwacht dat Ferrari hier onze sterkste tegenstander zou zijn, dus in dat opzicht stond de vrijdag wel in het teken van goed nieuws. Over de longrun kunnen we nog heel veel zeggen, maar het circuit werkt natuurlijk wel in ons voordeel. Laat ik het zo zeggen: Bakoe en Singapore zijn, vooral voor Max, niet de beste of leukste circuits en die lay-outs passen ook niet echt bij Red Bull. Maar dat Max daar wel een optimale ronde neer kon zetten op het meest cruciale moment, zegt toch veel over de situatie. Het weekend begint in ieder geval dus goed."

Marko kan dus niet ontkennen dat hij stiekem toch opgelucht is, al wil hij nog niet te ver vooruit kijken. "De circuits die voor dit seizoen nog op de kalender staan, zijn niet extreem langzaam en het zijn ook niet echt banen waar we extreem veel te maken krijgen met kerbstones. Ik ga er dus wel vanuit dat de prestaties die we in Austin laten zien ook mogelijk moeten zijn op andere circuits, al zijn de verschillen vooraan natuurlijk wel heel klein. Maar het is al genoeg als we op eigen kracht mee kunnen doen in de voorhoede, dus daar gaan we nu voor."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na strakke zege Verstappen in sprintrace Austin