Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Zoektocht naar 'volgende' Verstappen toegelicht na gedaanteverandering RB

RB CEO Peter Bayer heeft de rol van Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko bij het vinden van 'de volgende Max Verstappen' voor de regerend constructeurskampioenen verduidelijkt, iets waar meer samenwerking bij komt kijken.

Verstappen Marko Baku
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RB CEO Peter Bayer heeft de rol van Dr. Helmut Marko bij het zusterteam van Red Bull toegelicht, waarbij hij wijst op de nauwe samenwerking met Christian Horner en Laurent Mekies.

Tijdens een exclusief gesprek met RacingNew365 bevestigde Bayer dat Marko nauwer is gaan samenwerken met RB, terwijl Red Bull op zoek is naar 'de volgende Max Verstappen' in de F1.

Dat streven wordt uiteindelijk aangestuurd door de aandeelhouders van het gezamenlijke bedrijf uit Milton Keynes-Faenza, ondanks het feit dat RB niet langer gedefinieerd wordt als slechts een 'juniorteam' na de rebranding in de winter van AlphaTauri.

Tegen het lang gekoesterde verhaal in, gaf Daniel Ricciardo RB de ervaring die het wilde in combinatie met de jeugd van Yuki Tsunoda.

Marko had echter andere ideeën. Al ruim voor de zomervakantie pleitte hij ervoor om Liam Lawson naast de Japanse coureur in te zetten, een stap die uiteindelijk werd gezet na de Grand Prix van Singapore van vorige maand.

De Oostenrijker was uitgesproken over de prestaties van Ricciardo, terwijl het dienstverband van de 35-jarige RB aan een zijden draadje hing Marko onderstreepte daarmee zijn toegenomen betrokkenheid bij het team.

Toen Bayer werd gevraagd of Marko een grotere rol speelt in de activiteiten aan de RB-kant van het Red Bull-hek dan voorheen en of hij nu meer betrokken lijkt te zijn, antwoordde hij: "Ja, ik denk dat dat klopt. De missie van het team is duidelijk als zodanig gedefinieerd."

"Helmuts missie is duidelijk gedefinieerd als het managen van het juniorprogramma, als onderdeel van zijn vele verantwoordelijkheden. Hij doet dit in nauwe samenwerking met Christian Horner. Vandaar dat je Laurent Mekies (teambaas van RB, red.) en Christian en Helmut vaak samen ziet praten. 

"Want wat de aandeelhouders uiteindelijk ook van ons willen, is de volgende Max Verstappen vinden, hem ontwikkelen en hem naar het topteam brengen. Elke keer als iemand een kans krijgt bij dit team, speelt in het achterhoofd de hoop dat hij ooit kan doorstoten naar Red Bull."

Een zegen, geen vloek

Hoewel Bayer het optreden als junior-team voor het hoofdteam van Red Bull de vierde prioriteit voor RB noemt, heeft hij niet het gevoel dat dat het team hindert in dezelfde mate als in het verleden.

Hoewel de stroom coureurs uit de ondersteunende paddock de afgelopen jaren is afgenomen, is de Oostenrijker van mening dat de kwaliteit toeneemt, waarbij hij zich beroept op de sterke invalbeurten van Oliver Bearman, Franco Colapinto en Lawson om zijn punt te illustreren.

"Het kan zelfs een voordeel zijn," gaf Bayer aan. "Als je kijkt naar de laatste jonge coureurs die hun opwachting maken in de Formule 1, dan zie je dat ze uitstekende prestaties hebben geleverd.

"We hebben tegenwoordig ook het geluk dat de hele F2- en F3-piramide goed werkt, wat betekent dat de jongens die uit F2 komen - als je ze goed voorbereidt met simulators en al het werk op de achtergrond - ook echt sterk kunnen debuteren."

"Kijk naar Ollie Bearman, kijk naar Franco Colapinto, kijk naar Liam Lawson vorig jaar. Deze jongens komen uit deze piramide, ze springen in de F1 en ze gaan, want ze hebben de snelheid. Ze moeten processen en procedures leren, maar dat is waarschijnlijk het makkelijke gedeelte... als ze de snelheid hebben."

"Het is onze taak (om jonge coureurs voor Red Bull te ontwikkelen, red.), maar ik begin dat steeds minder als een nadeel te zien, omdat we in feite sneller kunnen handelen als een van de jonge coureurs niet presteert - we kunnen dan een andere introduceren."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team