Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart dominantie Verstappen in Oostenrijk: "Niemand komt in zijn buurt"

Max Verstappen declasseerde de concurrentie tijdens de kwalificatie voor de sprintrace op de Red Bull Ring. Ditmaal wist teamgenoot Sergio Perez zich ook van voren te laten zien, tot genoegen van Helmut Marko.

Met een halve seconde, op een rondje van net een minuut, overtuigde Max Verstappen tijdens de kwalificatie. Red Bull-adviseur Helmut Marko was zeer tevreden met het resultaat, maar had ook een verklaring voor het grote gat richting Sergio Perez en de rest van het veld.

"Ja, maar Max had als enige twee nieuwe sets verse banden. Dat was een bewuste keuze voor als het close zou worden met Ferrari, maar hij was met gebruikte banden al zeer snel. Het was een machtsvertoon", blikt Marko terug bij ORF.

De Oostenrijker complimenteert Verstappen ook, die geen last had van track limits en keurig binnen de lijntjes kleurde op de Red Bull Ring.

"Het is enerzijds het ongelooflijke overzicht dat hij heeft en anderzijds het gemak waarmee hij deze prestaties levert. Ik ga er vanuit dat ongeacht wat de weersomstandigheden worden, het een dominantie sprintrace zege voor Max wordt."

Marko verklaart ook waarom het gat richting Ferrari en de rest van het veld veel groter was dan op vrijdag tijdens de kwalificatie voor de race van zondag: "Vrijdag was het een erg voorzichtige ronde van Max, maar vandaag konden we het helemaal uitspelen en laten zien waar we staan."

Marko absoluut niet bang voor regen

Perez kende een lastig begin van de kwalificatie, maar herstelde zich daarna: "Zijn eerste ronde was niet optimaal, maar hij laat zien dat hij gewoon de tweede positie moet halen. Wel met een gat van een halve seconde, maar Max had nog een extra set nieuwe banden en Max is Max, daar komt niemand bij in de buurt."

Mogelijk gaat het vanmiddag wederom regenen op de Red Bull Ring. Marko kijkt daar vol vertrouwen naar uit: "Mocht er regen komen, dan komen de rijderskwaliteiten van Max nog beter tot hun recht."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team