Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Marko verklapt: "Definitieve Red Bull RB16 van Verstappen vrijdag pas in actie"

Morgen begint de tweede wintertestweek in Barcelona. Er wordt verwacht dat veel teams flink wat updates meenemen, zo ook Red Bull. Toch moeten we tot vrijdag wachten om de definitieve RB16 in actie te zien in de handen van Max Verstappen en Alexander Albon.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Alle Formule 1-teams moeten en zullen deze week met de billen bloot gaan. Het zijn de laatste meters die gereden kunnen worden, voordat met afreist naar Melbourne, Australië en natuurlijk willen de teams weten waar ze ongeveer staan en hoe goed de auto werkelijk is als het gaspedaal eens écht wordt ingetrapt.

"Tijdens de laatste testweek zullen we een duidelijker beeld krijgen van hoe iedereen er voor staat", aldus Helmut Marko in gesprek met het Duitse Auto Bild. "Wij zullen bij Red Bull zelf op vrijdag met de Melbourne-configuratie van de RB16 rijden en ik ga ervan uit dat andere teams een soortgelijk plan hebben."

Marko geeft te kennen dat de eerste wintertestweek geen afbreuk heeft gedaan aan de voorspellingen die hij nog voor de eerste gereden meters deed: "Ik denk nog steeds dat wij met Red Bull de belangrijkste uitdager zijn van Mercedes. Natuurlijk is het zo dat Ferrari met veel brandstof heeft gereden en dat ze met een geknepen motor reden, maar de lichaamstaal van Ferrari gaf prijs dat men niet zo presteerde als gehoopt."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

19 reacties