Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "Verstappen moet strategie aan ons overlaten"

Helmut Marko was niet helemaal gediend van de openlijke kritiek van Max Verstappen op de strategische keuzes van Red Bull. Dat is volgens de teamadviseur niet zijn taak.

Verstappen Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen had zijn eerste pitstop enkele ronden eerder willen maken dan hij uiteindelijk deed en liet dat enkele keren ook blijken over de boordradio: "Hoe vaak moet ik nog zeggen dat mijn banden op zijn", riep hij, hoorbaar geïrriteerd. Na zijn pitstop vond hij bovendien dat Red Bull zich teveel op Mercedes focuste, terwijl Lewis Hamilton in de ogen van Verstappen niet te achterhalen was. Ook dat gaf hij met een kritische ondertoon door over de boordradio.

Verstappen hoeft in het vervolg wat teamadviseur Helmut Marko betreft niet meer met dat soort openlijke kritiek aan te komen bij het team: "Hij moet de strategie aan ons overlaten", zo laat hij in gesprek met Sky Sports F1 optekenen. "Wij konden immers zien wat de band nog overhad, we wisten net zo goed dat er niet heel veel leven meer in zat."

Volgens Marko zijn de uitspraken over de boordradio echter tekenend voor het temperament van Verstappen: "Dat staat hem wel eens in de weg, maar het is wat onhandig dat dat soort berichten vervolgens wordt uitgezonden."

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

81 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje