Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko voorziet Red Bull-problemen in Monaco: "Moeilijkste race tot nu toe"

Helmut Marko heeft de verwachtingen een beetje getemperd voor de Grand Prix van Monaco. De Red Bull-adviseur verwacht dat Max Verstappen en Sergio Perez het moeilijk gaan krijgen.

Marko Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Makkelijk ging het niet, maar Max Verstappen eiste toch de zege op tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Nederlander sloeg een late aanval van Lando Norris af en reist zo met een goed gevoel af naar Monaco, waar komend weekend de volgende Grand Prix alweer wordt afgewerkt. 

Vorig jaar had Red Bull het echter lastig op stratencircuits en ook nu worden de verwachtingen getemperd. Helmut Marko verwacht namelijk dat het een flinke strijd gaat worden met McLaren en Ferrari, zeker door de trend van de laatste races.

"We moeten de uitdaging met McLaren zeker aangaan", stelt Marko tegenover De Telegraaf. "Nu gaan we naar Monaco en daar draait het vrijwel compleet om de kwalificatie. Dat wordt voor ons op voorhand de moeilijkste race tot nu toe, ook vanwege de hobbels en kerbstones. Ik verwacht daar ook veel van Ferrari en met name van Charles Leclerc."

Bij Servus TV maant Marko Red Bull tot actie. "Ons technische team moet hard aan het werk. Zoals gezegd is de kwalificatie ontzettend belangrijk, want je kan twee tot drie seconden vertragen en alsnog winnen als je vooraan rijdt. We moeten vooral naar de kerbstones gaan kijken."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen