Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko waarschuwt Duitse Red Bull-junior om houding: "Dat moeten we hem steeds uitleggen"

Gaan we in de toekomst nieuwe Duitse-coureurs in de Formule 1 zien? Red Bull heeft in ieder geval twee talentvolle Duitsers in het juniorenprogramma rijden. Helmut Marko legt ze onder zijn vergrootglas.

Oliver Goethe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het seizoen 2010 reden er zeven Duitse coureurs in de Formule 1. Dit jaar is Nico Hulkenberg de enige oosterbuur in de F1. Of we in de toekomst meer en/of nieuwe Duitse coureurs in de koningsklasse gaan zien is afwachten. Wel zit er racetalent aan te komen. Zo heeft Red Bull twee jonge Duitse talenten in het Red Bull juniorprogramma: Tim Tramnitz en Oliver Goethe. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat zijn licht schijnen over deze twee coureurs. 

“Tramnitz, die we vorig jaar aan ons team hebben toegevoegd, heeft een positief seizoen gehad”, zegt Marko in gesprek met  RTL en sport.de. Tramnitz rijdt dit jaar in de Formule 3 en de Duitser eindigde als negende van de 34 coureurs en vierde eind augustus in Monza zijn eerste overwinning.

“Hij blijft nog een jaar in de Formule 3, omdat hij qua voorbereiding gewoon nog niet klaar was voor de Formule 2”, aldus Marko. ”Maar dat moet duidelijk het doel voor hem zijn.” Als Tramnitz in 2025 resultaten boekt in de Formule 3, “dan stapt hij over naar de Formule 2”, belooft Marko. Over een mogelijke toekomst van Tramnitz in de Formule 1 zegt Marko: "Gezien zijn vooruitgang tot nu toe, zijn prestaties en zijn houding denk ik dat we met Tramnitz een serieuze kandidaat hebben. Maar op dit moment zitten we in de Formule 3."

Waarschuwing voor Goethe

Waar hij positief is over Tramnitz, is hij voorzichtiger als het gaat om Oliver Goethe. "Qua type heeft hij niet het grondige karakter van een Duitser. Hij is - zoals wij zeggen - een kleurrijke hond." Goethe eindigde in het Formule 3-seizoen twee plaatsen voor Tramnitz, op P7, en rijdt nu zelfs tot het einde van het jaar in de Formule 2 voor MP Motorsport dankzij het Williams-contract van Franco Colapinto.

“Hij haalt heel goed in, zijn zwakke punt is de kwalificatie. Zijn management is nu in gesprek met verschillende Formule 2-teams. En het ziet ernaar uit dat hij volgend jaar in de Formule 2 zal racen”, onthult de 81-jarige Marko. De Oostenrijker was niet bepaald tevreden over de prestaties van Goethe in het recente verleden en liet doorschemeren dat zijn promotie naar de F2 alleen aan geluk te danken was. "De mate waarin we nog betrokken zijn, is ook nog steeds onderwerp van discussie. Je moet hem uitleggen dat je de top niet kunt bereiken zonder hard te werken - hoeveel talent je ook hebt", benadrukt Marko.

"Slechts een klein deel van de financiering komt van ons. Hij heeft het geluk dat hij andere sponsoren heeft. Zoals ik al zei, moet hij veel harder werken aan zijn algehele houding en de hele zaak serieus nemen", waarschuwt Marko de 19-jarige.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS