Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst dit team aan als 'meest serieuze tegenstander' voor Red Bull op Imola

Kan Red Bull Racing de dominantie herstellen op Imola? Dat is de grote vraag nadat Lando Norris in Miami de overwinnaar was. Red Bull-adviseur Helmut Marko laat zijn licht erover schijnen.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst dit Formule 1-seizoen reist het hele circus af naar Europa om zondag de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola te verrijden. Maar hoe zal de rangorde zijn? McLaren nam een grote upgrade mee naar Miami, terwijl de andere topteams in Italië met de nodige updates komen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko verwacht dan ook veel van Ferrari, dat een grote upgrade meeneemt naar Imola. "Ferrari heeft zeker een stap voorwaarts gezet en is het snelste team achter ons, omdat ze ook hun strategie hebben gestabiliseerd. Ik zie ze als onze meest serieuze tegenstander", zo vertelt Marko tegenover Kleine Zeitung.

Toch ziet de Oostenrijker een duidelijke trend ontstaan. "De concurrentie komt dichter bij, dat is een feit. Hoe dichtbij, dat hangt ook van het circuit af." Dan richt Marko zich ook nog even op Mercedes. Het team uit Brackley neemt namelijk ook een update mee naar Italië. "Ze zijn onvoorspelbaar. Soms staan ze vooraan en dan ineens zijn ze weer helemaal weg. Maar ze komen met een update en we zullen zien of ze die kunnen gebruiken om hun gordiaanse knoop te ontwarren."

Tot slot kijkt Marko ook nog naar de eigen prestaties van Red Bull Racing dit seizoen. "We hebben tot nu toe twee races verloren. Dat zijn Miami en Melbourne, allebei stratencircuits. Nu zijn we terug op een permanent circuit. Laten we eens kijken of we de kleine fase van zwakte die we onlangs hadden, kunnen overwinnen", zo eindigt Marko positief.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"