Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko ziet mogelijk probleem bij RB18 van Verstappen: "Daar zitten we nog ver vandaan"

Helmut Marko is tevreden over de snelheid van de nieuwe generatie F1-bolides, maar er is nog wel een 'klein' struikelblok bij het ontwerp van de RB18-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Komend Formule 1-seizoen worden de bolides opnieuw zwaarder. Het gewicht van de auto's stijgt al jaren. Waar een F1-bolide in 2009 nog 605 kilogram woog, was het afgelopen seizoen al flink meer, namelijk 752 kilo. Anno 2022 zullen ze minimaal 795 kilo wegen.

Minimaal, want meerdere teams zitten hier nog (ver) boven. Zo ook Red Bull. Helmut Marko legt uit dat de RB18 tot vooralsnog een stuk zwaarder is dan het minimumgewicht. "De auto's zijn zwaar, maar razendsnel. Het is bemoedigend om te zien hoe de nieuwe reglementen worden geïnterpreteerd", zegt hij bij OE24. "Mercedes heeft bijvoorbeeld een totaal ander concept."

Red Bull nog 'ver weg van de limiet'

Het gewicht van de bolide heeft vanzelfsprekend invloed op de snelheid. Sommige teams zullen een wat lichtere bolide hebben, wat een groot voordeel kan zijn. Tot vooralsnog heeft Red Bull het minimumgewicht nog niet kunnen halen, zo moet Marko toegeven.

"We zitten nog ver weg van het minimumgewicht", aldus de man uit Graz. Er is echter nog genoeg tijd om dit probleem op te lossen. Marko benadrukt dan ook dat Red Bull 'absoluut' nog niet alles heeft laten zien wat ze in huis hebben. "En er komen ook wat nieuwe onderdelen aan."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull