Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet mogelijk probleem bij RB18 van Verstappen: "Daar zitten we nog ver vandaan"

Helmut Marko is tevreden over de snelheid van de nieuwe generatie F1-bolides, maar er is nog wel een 'klein' struikelblok bij het ontwerp van de RB18-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez.

Komend Formule 1-seizoen worden de bolides opnieuw zwaarder. Het gewicht van de auto's stijgt al jaren. Waar een F1-bolide in 2009 nog 605 kilogram woog, was het afgelopen seizoen al flink meer, namelijk 752 kilo. Anno 2022 zullen ze minimaal 795 kilo wegen. Minimaal, want meerdere teams zitten hier nog (ver) boven. Zo ook Red Bull. Helmut Marko legt uit dat de RB18 tot vooralsnog een stuk zwaarder is dan het minimumgewicht. "De auto's zijn zwaar, maar razendsnel. Het is bemoedigend om te zien hoe de nieuwe reglementen worden geïnterpreteerd", zegt hij bij OE24 . "Mercedes heeft bijvoorbeeld een totaal ander concept."

Red Bull nog 'ver weg van de limiet'

Het gewicht van de bolide heeft vanzelfsprekend invloed op de snelheid. Sommige teams zullen een wat lichtere bolide hebben, wat een groot voordeel kan zijn. Tot vooralsnog heeft Red Bull het minimumgewicht nog niet kunnen halen, zo moet Marko toegeven. "We zitten nog ver weg van het minimumgewicht", aldus de man uit Graz. Er is echter nog genoeg tijd om dit probleem op te lossen. Marko benadrukt dan ook dat Red Bull 'absoluut' nog niet alles heeft laten zien wat ze in huis hebben. "En er komen ook wat nieuwe onderdelen aan."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez