Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Masi

Masi pareert kritiek Verstappen: "Dat is gewoon niet mogelijk"

Na de vrijdag, waarop Max Verstappen twee keer zijn voorvleugel kapot reed op de kerbstones, was de Red Bull-coureur zeer kritisch op hoe de FIA met track limits omgaat in de Formule 1. Wedstrijdleider Michael Masi pareert die kritiek.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull en Max Verstappen voelden zich in zowel Bahrein als Portimao bestolen van achtereenvolgens de overwinning, de poleposition en de snelste raceronde. Steeds lagen track limits en het overschrijden daarvan daar aan ten grondslag. Verstappen vond dat track limits duidelijk moeten zijn, met heldere grenzen, zoals bijvoorbeeld grindbakken of groenstroken.

In Barcelona lag er zo'n harde lijn in bocht zeven/acht, de zogenaamde 'broodjes': hoge, gele kerbstones. Dat was echter ook niet naar tevredenheid van Verstappen, want juist op die plek waren track limits nog nooit een issue en nu reed hij er door de hoge rake van de Red Bull (en daardoor lage neus) zijn voorvleugel op stuk. Nee, Verstappen was niet blij.

Maar, ten overstaan van onder andere RacingNews365 pareert wedstrijdleider Michael Masi die kritiek, door aan te geven dat hij in zekere zin aan handen en voeten gebonden is: "We willen idealiter overal wel van die harde grenzen, maar dat is niet mogelijk door de manier waarop een circuit zich natuurlijk evolueert. Bovendien heb ik vorige week ook al aangegeven dat op bepaalde circuits track limits het ene jaar een issue zijn en het jaar erop niet meer en andersom.

"Circuits veranderen voortdurend en daar spreken we ook altijd intensief met de circuits over, maar dat vraagt ook enorme investeringen van de circuits in kwestie. Het zou super zijn als we overal vangrails naast het circuit konden zetten zoals over twee weken in Monaco of zoals later dit jaar in Bakoe, maar vanuit veiligheidsoogpunt moet je daar wel een balans in aanbrengen. En bovendien is elk circuit en elke bocht nu eenmaal anders."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"