Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Massa op de bres voor Verstappen: "Het gaat nu te ver"

Max Verstappen ontving een taakstraf van de FIA voor het gebruik van een scheldwoord tijdens de persconferentie in Singapore. Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa is het daar niet mee eens, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Verstappen post qualy Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Singapore was de taakstraf voor Max Verstappen het gespreksonderwerp. De wereldkampioen nam op donderdag het woord 'fucked' in de mond tijdens een persconferentie en moest daar voor boeten. Het gevolg? Verstappen gaf hele korte antwoorden in de resterende persconferenties en stond de media buiten zelf te woord. Voormalig Formule 1-coureur Felipe Massa vond het een onterechte straf. De Braziliaan wijst naar emoties van coureurs.

"In het leven en in sport bestaat er een limiet voor wat je kan zeggen in een bepaalde situatie", stelt Massa in een interview met RacingNews365. "Wat er met Max gebeurde, hij overschreed geen limiet. Als je ruzie hebt, volgen er woorden en soms ook slechte woorden. Dat is onderdeel van de sport, omstandigheden, druk en gebeurtenissen in een race. In het voetbal komt er weleens een harde tackle op een andere speler voor. Als diegene een microfoon bij zijn mond heeft, komen er dingen uit die niet op de 'perfecte' manier worden gezegd."

Massa snapt dan ook niets van de taakstraf. "Het gaat nu te ver. De sport moet een manier hebben om grappige zaken toe te laten, zelfs gekke zaken die bij een gevecht op de baan horen. Je kan dit niet maken. Het was niet tof wat er met Max gebeurde en alle coureurs kunnen het meemaken in de toekomst. Het is te veel."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x