Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Acties Vettel tijdens herstart volkomen normaal'

Sebastian Vettel deed volgens Max Verstappen niks verkeerd bij de herstarts tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Duitser werd bekritiseerd door Lewis Hamilton, die het niet chique vond dat Vettel minimaal vier keer versnelde en weer vertraagde.

De kritiek op de harmonica-tactiek van Sebastian Vettel kwam dus voornamelijk van aartsrivaal Lewis Hamilton. Volgens de Brit versnelde en vertraagde Vettel maar liefst vier keer en zou dat tegen de regels zijn. Bij de eerste herstart lag Max Verstappen op een vijfde plaats, achter teamgenoot Daniel Ricciardo. De Nederlander geeft tegenover het Oostenrijkse Servus TV aan dat iedereen hetzelfde zou doen als Vettel bij een herstart:

"A ls je al in de vierde of vijfde versnelling met een snelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur rijdt, dan is remmen natuurlijk niet het beste idee. Vettel reed echter nog in de eerste of tweede versnelling, dus dit was naar mijn idee een normale actie." Ook voor Vettel's mislukte 'divebomb' bij de tweede herstart heeft Verstappen begrip. "Een lock-up als deze is zo gemaakt, want bij een herstart zijn je remmen en banden flink afgekoeld. Rem je iets te laat, dan kan iets dergelijks al gebeuren." Tot slot had Verstappen sussende woorden over voor Romain Grosjean, die tijdens de tweede safety car-periode zijn Haas in de muur parkeerde vanuit een mooie zesde positie. De Nederlander had zelf ook dat soort kleine momentjes: "Het is duidelijk te zien dat hij niet veel grip had op die banden achter de safety car. Dat probleem had ik zelf ook."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen