Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Max Verstappen: "Met de Honda-motor zijn we competitiever"

Tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië was Red Bull veroordeeld tot een bijrol en zat er opnieuw niet meer in dan de derde startrij. Max Verstappen vertrok vanaf de vijfde startplek terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo door zijn gridstraf vanaf de elfde plek moest starten. Ondanks dat Verstappen blij was met zijn RB14, baalt hij dat ze tekort komen op Mercedes en Ferrari.

"In de kwalificatie kwamen we zo'n acht tienden tekort, maar dat ligt puur aan de motor, want onze auto was echt goed in Brazilië. Vooral in de tweede sector, het stuk met de meeste bochten, waren we behoorlijk snel", aldus de vijfvoudig GP-winnaar bij Ziggo Sport.

Verstappen passeerde in de race op eigen kracht de beide Ferrari's en Mercedessen en stelt tevreden vast dat de RB14 de beste auto was in Brazilië. "Om zowel Ferrari als Mercedes in de race, zonder strategieën of pech, in te halen, geeft aan hoe goed onze auto was. We zijn nog steeds te langzaam op het rechte stuk, maar in de bochten waren we veel sneller. Daar waren we zelf ook verbaasd over."

De teller van de 21-jarige Red Bull-coureur staat voor dit seizoen op tien podiumplekken waaronder twee overwinningen. Ondanks dat Verstappen trots is op zijn tweede seizoenshelft zit er voor hem wel degelijk verschil in zijn podiumplekken. "Mijn tweede plek in Austin voelde een beetje aan als een overwinning, maar mijn tweede plek in Brazilië voelt eerder als verlies", waarmee de Nederlander verwijst naar het incident met Esteban Ocon waardoor hij de leiding in de race verloor aan Lewis Hamilton.

Verstappen gaat er in ieder geval van uit dat hij in 2019 met de nieuwe Honda-motor beter kan presteren dan met de huidige Renault krachtbron. "De nieuwe Honda-motor draait al op de testbank en dat ziet er goed uit. Hopelijk kunnen we volgend jaar op meerdere circuits voor de overwinning strijden."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1