Max Verstappen: 'Na een race voel je jezelf soms uitgedroogd'

18 okt. 2017 06:00 Ruud Dimmers 1 reacties

Max Verstappen en Daniel Ricciardo vertellen in een interview met Mobil 1 over de seconden voor de start van een race. De start is het cruciaalste onderdeel van de race. In een paar seconden kan je posities winnen of juist een goede kwalificatie om zeep helpen.

Verstappen: "Voor de start ben je druk bezig met verschillende dingen in je hoofd. Je moet de procedures volgen en je banden en remmen opwarmen en je wil de koppeling goed ingesteld hebben."

Teamgenoot Ricciardo spreekt over drie beslissende seconden: "Alles staat op scherp en schudt en is aan het wachten... maar dan is het gaan! Er gebeurt van alles in die eerste drie seconden."

Na een race van gemiddeld anderhalf uur stappen de coureurs gekookt uit de auto. Temperaturen kunnen oplopen tot wel 50 of 60 graden. Met de hoge G-krachten is het een uitputtingsslag voor het lichaam.

Max Verstappen voelt zich dan ook soms uitgedroogd na een race: "Je voelt je soms uitgedroogd na een race. Natuurlijk heb je een fles met drinken, maar die zit achter je stoel en wordt behoorlijk warm. Tijdens het rijden zweet je veel, maar daar let je dan niet op. Als je uit de auto springt na afloop van de race dan voel je jezelf soms licht en wil je zo snel mogelijk drinken."

Bekijk hier het hele interview met Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen